dilluns, 15 d’octubre del 2007

Un pont força llarg

El 12 d'octubre

A l’Ajuntament de Masquefa no hi havia cap bandera

El passat divendres dia 12 d’octubre, com cada any, va ser dia festiu a tot l’estat espanyol. Per a uns va ser la festa de la Mare de Déu del Pilar, per a molts va ser un dia festiu que va permetre fer un pont força llarg. Aquest dia també va ser sant Serafí, aquest sant era sabater i era venerat pels del seu ofici, antigament la gent del camp creia que el dia de sant Serafí no es podia sembrar, ja que en aquest dia les llavors no lleven, no agafen i es perden.
Oficialment a Espanya és un dia d’exaltació patriòtica espanyola en que es recorda l’antiga grandesa de l’imperi de les espanyes i es celebra el descobriment d’Amèrica i la portada de la civilització i la llengua castellana i la religió cristiana al nou continent.
Per a molta gent d’Amèrica i d’arreu del mon el 12 d’octubre hauria de ser recordat com un dia de dol, un dels dies més tristos de l’any, el dia que va començar un dels genocidis més grans i terribles de la història, que van matar a la majoria dels natius, els van sostreure les terres, els van destruir els seus poblats i als que van quedar els van imposar a sang i foc la llengua castellana, la religió cristiana i l’ordre i el poder dels autoanomenats descobridors.
Aquest any, el PP i Mariano Rajoy, emulant al cap de l’estat, van instar a la ciutadania a manifestar l’orgull de ser espanyol i a posar arreu banderes d’España. Segons s’ha pogut llegir als diaris, aquesta crida per posar la bandera no va ser seguida amb gaire intensitat, sembla que al poble gallec del Rajoy tampoc no hi havia gaires banderes. A Masquefa no sabem si ni havia cap de penjada en algun lloc, nosaltres no en vam saber veure cap, ni a l’Ajuntament i això que a Masquefa també hi governa el PP. El dia 12 d’octubre a l’Ajuntament de Masquefa no hi havia cap bandera, ni la d’Espanya ni la d’enlloc.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

I no teniu cap noticia de veritat? per escriure una noticia com aquesta yo us la podie estalviar, no hi havia cap bandera? i que? millor

Anònim ha dit...

i ke esperaveu la badera "española"?

Anònim ha dit...

encara que amb el gobern que tenim akest poble encara serien capaços de posar-la.

Anònim ha dit...

Molt bé aquest article.
Diu en poques paraules allò que tots sabem però que caldria recordar més sovint.
L’ONU hauria de declarar el 12 d’octubre com a dia mundial de dol en record de tots els genocidis i crims contra la humanitat de la història del món.
A mi ja m’està bé que a l’Ajuntament no hi hagués cap bandera, però també m’ha estranyat que el PP de Masquefa no ho hagi reclamat.

Anònim ha dit...

el regidor del PP del ayuntamiento de masquefa no tiene nada que ver con el PP de Madrid, MORABEN lo unico que hace es trabajar para el pueblo

Anònim ha dit...

Al senyor Moraben si que te que veure
amb al PP de Madrid, ja que segons ell mateix representa al PP i així es va presenta per aquestes eleccions Municipals (i no son les primeres que si presenta amb aquestes sigles). Si no es així que ho digui públicament ell mateix i que continuï "treballan per el poble" si vol.
L'ombra

Anònim ha dit...

Los "patriotas"y "nacionalistas españoles" de ahora,son los herederos y descendientes de aquellos que "conquistaron" las americas,los que hecharon a los sefardies de españa,los que "salvaron la patria,evitando el peligro Rojo" con mas de un millon de muertos,los que apoyaron los crimenes de irak......¿y todavia tenemos uno gobernando en masquefa? ¡afuera con el y con quien se lo permite!

Anònim ha dit...

Los nacionalistas españoles y cualquier otro nacionalismo, todos,acaban haciendo lo mismo,aplican la ley del embudo y solo ven "su verdad", el resto, son sus enemigos.

Anònim ha dit...

quina manera de veure les coses. sou molt radicals.....

Anònim ha dit...

nomelopuedocreer nada mas dices tonterias

Anònim ha dit...

¡esta claro! ¡son tonterias!
¿porque no vas a decirselo, para comenzar,a los padres, hijos,hermanos esposas, novias de los chavales y chavalas muertos en irak luego recuerdaselo a toda sudamerica? y para finalizar, todos los que tenemos algun familiar "sacado" o "desaparecido" a manos de los "libertadores y salvadores de la patria" nos haria gracia conocerte y poder entender poque son "tonterias" para ti. aunque yo pienso que eres de los que el respeto por los demas, no lo conoces, ni te interesa, tu ombligo es el centro del mundo, asi nos va.