dimarts, 23 d’octubre del 2007

Una novel·la del Penedès

Avui, a les 7 de la tarda,
a Vilafranca del Penedès,
presentació del llibre

Noah Gordon novel·la una història al voltant del vi ambientada a Catalunya

Avui l'escriptor nord-americà fa la presentació mundial de 'El celler' al Museu del Vi de Vilafranca


Feia vuit anys que Noah Gordon no publicava cap novel·la. L'autor de 'best-sellers' històrics com 'El metge', 'Xaman' i 'L'últim jueu', presenta avui al vespre al Museu del Vi de Vilafranca del Penedès la novel·la 'El celler' (Roca editorial). La novel·la, ambientada a la Catalunya del segle XIX, centra la narració en el món del vi, amb el rerefons històric de les guerres carlines i de l'assassinat del general Prim.
Noah Gordon va visitar Catalunya per primera vegada l'any 1990. Llavors no en sabia res, del món del vi, però s'hi va anar afeccionant de mica en mica fins a obsedir-s'hi, com qui diu. La visita a cellers i el contacte amb empresaris vinícoles van fer que anés bastint aquesta història i n'imaginés el protagonista, Josep Àlvarez. Aquest personatge es veu involucrat, contra la seva voluntat, en un complot que convulsa la ja turbulenta política del moment. El fet l'obliga a fugir al Llenguadoc, on treballa a les ordres d'un viticultor que l'iniciarà en l'art del vi. Josep Àlvarez tornarà a Catalunya, amb el risc que la justícia el persegueixi, però amb la idea de fer un gran vi.
L'escriptor nord-americà, de vuitanta-un any, diu que té moltes idees per a desenvolupar, però que ja comprèn que no podrà convertir-les pas totes en novel·la, a la seva edat. Per això escriu relats, un gènere que no havia conreat mai, que formaran el seu pròxim llibre.
· Noticia publicada a VilaWeb el 23.10.2007