dimecres, 17 d’octubre del 2007

Un nou grup ecologista a Masquefa

el Grup de Medi Ambient de l'Anoia Sud

El proper dissabte 20 d'octubre
es presentarà a Masquefa

A la 1 del migdia
a la Sala de Plens de l'Ajuntament


El passat dissabte 29 de setembre, un grup de veïns de l'abocador de Can Mata i alguns representants del municipis del voltant es van reunir a Can Vila per intercanviar opinions i preocupacions sobre la gestió de l'abocador i la disminució de residus. Es van posar sobre la taula els problemes que genera l'abocador als municipis i sobretot als veïns i en va sorgir la voluntat de participar activament en la resolució d'aquests problemes i la voluntat de treballar en el futur per la reducció dels residus. Com a conclusions de la trobada es va signar un acord de voluntats comuns com a "Manifest de Can Vila" i es van constituir com a “Grup de Medi Ambient de l'Anoia Sud, de la Xarxa Ecologistes en Acció de Catalunya”. Entre els promotors del grup i signants del manifest cal destacar: Josep Segarra de Masquefa, Anna Carbonell de Can Vila (Els Hostalets) i Miquel Àngel Subirats de Masquefa.
De manera simbòlica, es va repartir entre tots els assistents un cactus de Montserrat en referència a la serra que està just al darrera de les instal·lacions de l'abocador i que en observar-la és ineludible veure'l.
El grup convida a participar-hi a totes les persones que hi estiguin interessades i convida a tothom a assistir a la seva presentació que tindrà lloc ell proper dissabte 20 d'octubre, a la 1 del migdia a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Masquefa.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Benvinguda sigui una nova organització.
¿Però això vol dir que ja no funciona la Coordinadora d’afectats de l’abocador?
¿O és que aquest nou grup no està d’acord com ho fa la Coordinadora?

Anònim ha dit...

Em sembla que tenen funcions diferents. La coordinadora segueix existint però el seu objectiu és tancar l'abocador i aquesta associació ecologista, pel què he sentit va més enllà. Volen fer seguiment de la gestió de l'abocador i també promoure accions ecologistes i mediambientals com la reducció de residus, l'estalvi d'aigua,contra el canvi climàtic, etc.

Anònim ha dit...

La Coordinadora continua existint i lluitant en tots els camps posible contra l'abocador.

Es la Coordinadora la que mitjançant la Comissió de Seguiment en la qual estan representades totes les parts, está sempre present defensant davant aquest organisme els drets dels ciutadans, i reivindicant constantment el TANCAMENT DE L'ABOCADOR.

La Coordinadora es la que está continuament burxant a la Generalitat perquè no doni permissos d'abocament i la que es belluga i va a tot arreu que cal anar-hi.

El que NO demana la Coordinadora son compensacions, ja que això voldria dir que acceptem l'abocador i volen diners per soportar el dipòsit, perquè això seria tant com sentir-se comprada i no és aquesta la questió , la questió es que VOLEM EL TANCAMENT no que ens donin les engrunes per tenir la boca tancada, la Coordinadora te molt clar que la salut i la qualitat de vida no te preu.

Per la nostra part, també hem de dir que esten contens de que surtin grups que es declarin a favor del medi ambient i la ecologia, ben vinguts siguin.

Mª Dolors Berral

Membre de la Coordinadora d'Afectats per l'Abocador de Can Mata.