divendres, 13 d’octubre del 2006

Malestar a la policia local de Masquefa

Queixa de la Plataforma Sindical de la Policia

La Plataforma Sindical de la Policia Local de Masquefa és queixa del seu mal funcionament

Ja fa molt temps que la policia local de Masquefa es queixa a l’Ajuntament, als seus responsables polítics, de la mala gestió, les mancances i les nombroses irregularitats que els afecten, cosa que fa que moltes vegades s’hagi de donar un mal servei.
No fa gaire, la Plataforma Sindical de CCOO de la Policia Local de Masquefa ha repartit per Masquefa còpies d’un escrit que el passat 20 de setembre va registrar a l’Ajuntament en el qual constaten algunes d’aquestes irregularitats i mancances. En aquest escrit, entre d’altres coses diuen:

Que en un escrit anterior que van presentar el 27 de juliol, van observar que segons la llei, els agents interins, un 50% de la plantilla, no estan facultats ni poden realitzar moltes de les funcions que els encomanen i que actualment es realitzen de manera il·legal. I que aquesta situació fa que passin coses com ara que la matinada del 17 de setembre estant de servei un agent en practiques i un altre d’interí els van requerir per un servei que va desembocar en una baralla de 80 persones contra una patrulla no facultada per realitzar seguretat ciutadana. Pregunten que com és que no paren de marxar agents de la policia de Masquefa, que en un mes n’han marxat 2 i un que només feia un mes que hi era ja ha plegat. I que els agents nous els posen a treballar al carrer sense fer un curs mínim de formació com obliga la llei, tot hi sabent que no poden acudir ni a una simple activació d’alarma ni atendre cap mena de conflicte. Expliquen que molts dels agents que l’Ajuntament envia a fer el curs de 9 mesos a l’Escola de Policia de Catalunya, quan acaben el curs marxin cap a d’altres policies, en poc temps 4 agents, i es pregunten si algú s’ha preocupat en preguntar com és que se’n van. Diuen que com pot ser que un agent nou i amb plaça de propietat no tingui carnet de conduir BTP i no pot conduir els vehicles policials. I que en el cas que els cridin per un accident hauran d’anar amb el suzuki de l’Ajuntament i sense poder exercir les preferències policials. Com és que només recullen denuncies el Caporal i el Sergent i que si ells no estan de servei la gent ha d’anar a posar les denuncies a Igualada. L’Ajuntament no compleix el conveni amb la policia, no té un calendari de treball com en els altres departament municipals, ni compleix el que hi ha establert de les hores extres. Alguns dies hi ha tres policies per torn i en d’altres només n’hi ha un, algunes vegades un interí sense experiència ni formació i que ha prendre decisions per les quals no està capacitat. Creuen que no és ètic que les dependències policials generalment estiguin tancades al públic. Lamenten que aquestes dependències policials siguin deplorables, alguns agents no tenen ni una taquilla per guardar la roba i no hi ha ni una dutxa per tal que la policia es pugui dutxar desprès dels serveis que ho requereixin. Tampoc s’expliquen com l’Ajuntament pot autoritzar empalmades disco amb una gran afluència de públic, sense disposar d’una patrulla de seguretat ciutadana. Acaben l’escrit demanant a l’alcaldessa que els contesti cada una de les preguntes que fan i explicant que en els últims 7 anys no els han contestat mai.

És cert que hi ha força descontentament a Masquefa per la actuació de la policia local i per la feina que fan i per la que no fan. Però també és cert que cada vegada hi ha més masquefins que veuen que el que més falla és la falta de criteri i d’una bona organització del servei per part dels polítics municipals que en són responsables. A l’Ajuntament sempre hi ha hagut alguns polítics que quan una cosa no funciona prou bé en donen la culpa als treballadors de l’Ajuntament i en la majoria dels casos la causa és que aquests polítics no saben ni volen assumir les responsabilitats del càrrec que ostenten, i la majoria de regidors de governació que hi ha hagut a Masquefa són d’aquesta mena. A la policia local, com en qualsevol col·lectiu de treballadors, segurament que hi ha uns professionals més bons i uns altres que no ho són tant, però sense una bona direcció no pot funcionar mai bé i la primera responsabilitat que funcioni bé és del govern municipal, del regidor de governació i de la alcaldessa. I en aquestes coses no s’hi val tirar pilotes enfora.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

Potser tenen rao en algunes coses, pero la perden quan es dediquen a fer les seves campanyes de multes masives a la gent de masquefa que no tenim cap culpa que es barallin amb l'ajuntament.

Anònim ha dit...

com a vilatana de masquefa,de la policia de masquefa només tinc una cosa a dir, devem ser el poble amb la gasolinera mes segura de catalunya, perque es pasen el dia i totes les nits alla al bar de la gasolinera.

Anònim ha dit...

Si aixo de la benzinera es veritat, nomes cal pasar a qualsevol hora de la nit per devant i alla estan tots els cotxes, quina vergonya, despres que es vagin queixant i fent cartes, feu la vostra feina!

Anònim ha dit...

si ponen tantas multas es porque alguien se lo manda si no preguntar al regidor de gobernacion o a la alcaldesa

Anònim ha dit...

la policia de masquefa ha puesto 175 multas el primer trimeste,286 el segundo y 464 el tercero,ha triplicado el numero de multas puestas !estara contento el regidor socialista de administraccion sr.DURAN¡

Anònim ha dit...

si la policia no hace bien su faena.la culpa es de quien los manda o sea los politicos que gobiernan, porque ellos son los responsables

Anònim ha dit...

La policia no hi és mai quan hi haurien de ser i els de l’Ajuntament passen de tot.

Anònim ha dit...

QUI ES QUEIXA DE QUE LA POLICIA ESTÀ A LA BENZINERA, NO HAS PENSAT QUE POSSIBLEMENT LA BENZINERA ÉS UNA INSTAL.LACIÓ MILLOR QUE EL GARITO QUE TENEN, HAS VIST LES SEVES INSTL.LACIONS, HAS VIST ELS LAVABOS QUE TENEN, ABANS DE QUEIXAR-TE INFORMA'T DE PERQUE ESTAN A LA BENZINERA

Anònim ha dit...

Dons si la bensinera es millor que pleguin de policies i es posin de "bensiners".

Anònim ha dit...

Estic d’acord en que la responsabilitat de que la policia funcioni bé és dels polítics de l’Ajuntament, però la policia (i també els polítics de l’Ajuntament ) hauria de pensar que estan al servei de tots els ciutadans i no només dels que manen.

Anònim ha dit...

En mi modesta opinión todos los males vienen del mismo origen: Los responsables que hay ahora en el Ayto. ni están preparados para la evolución/crecimiento que ellos mismos han generado en el pueblo, ni les preocupa, lo cual es aún más grave.
Olvidemonos de lo que hace o no hace la policia, si hubiera responsables y organización, todos esos problemas que arriba se enuncian, estarián resueltos en unas semanas, por que ellos se encargarían de controlarlos , de dotarlos, de formarlos, etc. etc.
No seamos ilusos, este pueblo ha crecido, pero la preparación y rsponsabilidad de los politicos, no ha crecido en la misma proporción.
Sólo hay un comentario a resaltar: las multas si les interesan y ya pondrán los medios y la presión para que cada vez multen más.

Anònim ha dit...

la veritat es que quan es necessita a la policia no hi es mai, o son a la benzinera o a saber on.

Anònim ha dit...

Soc vilatà de masquefa de tota la vida, i no estic a favor ni en contra de la policia, també he patit els seu abusos de poder. Però en aquest cas crec que els hem de defensar. Si us llegiu l'escrit que han repartit pe'l poble i l'analitzeu, veureu que això ja fa molts anys que dura no es d'avui. Una de les preguntes de per que estan a la betzinera us les respon un anònim molt bé, clar i en castellar per cert. El per que triguen o no hi son mai no us ho heu parat a pensar?, també s'ha respost per aqui hi a mes també esta la resposta al full que van repartir, pocs efectius amb agravant d'estar molts sense formació o amb precarietat laboral (interninatges, etc) si es veritat lo que diu el full de la policia, si jo fos policia (interí sense formacio) i amb truquessin d'una baralla, jo no hi anirira, trucaria als mossos que estan més preparats. Crec que es seriós la problemàtica de la policia al nostre poble i per tant crec que en aquest cas hem de demostrar el nostre recolzament cap a ells, estalviem-nos si us plau comentaris com es diu per aquí "ilusos", i fora de lloc. La culpa del que està passant i de la inseguretat de la nostra població no bé de la policia local sinó dels poders públics a l'ajuntament, que o bé per deixadesa o falta de dinerns no hi posen solució a part de mancançes visibles de la nostra vila, que ara no venen al cas.

Anònim ha dit...

És veritat que sempre estan a la benzinera. No sé de qui és la culpa. Segurament que de tots plegats. Però a més de fer molt mal efecte, és una vergonya.

Anònim ha dit...

Ja fora hora de anar pensant en un desplegament total de mossos d'escuadra.Inclòs els municipis on tambe les policies locals fossin del cos

Anònim ha dit...

El meu somni és fer un bar on poder competir amb la benzinera. ¿¿Teniu idees per a mi??, ¿¿descompte per a la policia??

Anònim ha dit...

Si alguns dels que manen estan més hores al bar que a l’ajuntament,
que voleu que faci el personal que treballa per l’ajuntament.

Anònim ha dit...

Quan en temps de l'Alcalde Miralles (CiU) es va constituir la policia local de Masquefa com un cos de policies professionals, el nostre Ajuntament va decidir tenir aquest model de seguretat ciutadana i "d'ordre", dirigit pel propi ajuntament i es concret pel regidor de governació de torn.
Tenir un cos de policia vol dir entre altres coses que han de cumplir les seves funcions (totes) d'acord amb les condicions laborals que els hi pertoquen recollides al conveni col.lectiu.
L'Ajuntament de Masquefa no pot tenir un cos de policia sense instal.lacions amb condicions òptimes laborals, amb un altíssim percentatge de "guàrdies" de pràctiques, i amb torns impresionantment llargs, i en global un cos insuficientment preparat per dur a terme les seves funcions. En tot això, el sindicat té tota la raó i no es pot tolerar. Però de cap manera, la reacció de la policia no pot ser, no acatar ordres, reduïr la ronda diaria, passar-se les nits a la benzinera, i escaquejar-se dels problemes, i fer campanyes exhaustives de multes per tot arreu, mentre mantenen els sous com si realitzessin totalment les seves funcions. La reacció de la policia hauria de ser fer vaga, (deixar de treballar per reivindicar millores laborals sense cobrar sou durant aquest temps, manifestar-se, passar fulletons informatius pels veïns...)
Es totalment desproporcionada, la reaccio de la Sra Alcaldessa en el ple del 14/11 en el que buscava represalies pels autors de l'escrit al seu pur estil, del que ja n'es veterana, amenaçant
De tot això, crec que tots plegats haurien de fer una reflexió, o l'Ajuntament dota dels recursos necessaris, tan personals, materials i laborals per mantenir el cos de policia, o que el disolgui.
Els viltans de Masquefa necessitem una policia, siguin mossos, municipals, civilso qui sigui que els resolguin problemes, per això ens aclivellen a impostos; si l'Ajuntament no són capaços de fer-ho que ho deixin estar, ja vindran els mossos.