dilluns, 2 d’octubre del 2006

Detencions per tràfic de drogues

Pels Mossos d'Esquadra

Sis detinguts a Capellades i la comarca per tràfic de drogues

Els Mossos d'Esquadra d'Igualada, van detenir Francisco RV, de 34 anys i veí de Pobla de Claramunt, i Sílvia RO, de 38 anys i veïna de Capellades, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues. Les dues detencions es van fer, el passat dijous 28 de setembre, en el decurs d'un dispositiu contra la possible compravenda de droga en un conegut bar de Capellades.
La investigació dels fets es va iniciar el passat 6 de juny de 2006, a partir de la denúncia, en la comissaria dels mossos d'Igualada, de venda de cocaïna per part del detingut Francisco RV en un bar de Capellades regentat per ell. La mateixa persona denunciant va ampliar la declaració el dia 17 de juliol, i va manifestar que les dosis de cocaïna que es venien al local, les preparava el detingut juntament amb una altra persona. Aquesta persona és Juan José MC, de 30 anys i veí de Capellades, que va ser detingut, per aquests mateixos fets el passat 21 de setembre, com presumpte autor d'un delicte contra la salut pública. Aquest detingut va manifestar en declaració a la comissaria que Francisco FR li proporcionava cocaïna per consum propi.
En el marc de la investigació, el dia 4 de setembre de 2006, efectius de seguretat ciutadana de la Comissaria d'Igualada, van detenir a Joan Carles DEP, de 23 anys i veí d'Igualada, quan circulava amb un ciclomotor, sortint de la població d'Igualada en direcció a Capellades, amb una peça de cocaïna en roca de 20grs. de pes aproximat. Abans de detenir-lo, un servei de vigilància dels mossos havia observat un possible tràfic de drogues d'aquests detingut en diferents immobles d'Igualada. El detingut, segons declaració en comissaria, portava la droga a Sílvia RO, detinguda el dijous 28 de setembre.
El dia següent a aquesta detenció, es va realitzar una entrada i perquisició al domicili de Joan Carles DEP. S'hi va trobar més de deu quilograms d'haixix, uns seixanta grams de cocaïna en roca, a més de diferents estris per al pes i el tall de substàncies estupefaents, i una rèplica de plàstic d'una arma de foc, tipus pistola de color negre, que dispara boles de plàstic. Joan Carles havia reconegut que es dedicava a transportar i emmagatzemar substàncies estupefaents, i ho feia a requeriment d'una altra persona: Daniel GA, de 23 anys i veí d'Igualada. També va declarar que aquest últim es dedicava a vendre droga al seu pis a Igualada. A més, l'obligava a transportar substàncies estupefaents al seus clients. Fins i tot, Daniel GA li havia comprat el ciclomotor amb el qual circulava el dia de la detenció, perquè fes les gestions que li manava amb més rapidesa. Joan Carles va reconèixer, també, que té un deute considerable de diners amb Daniel GA, motiu pel qual es veia obligat a fer aquest tipus de servei. El dia 6 de setembre es va detenir a Daniel GA i a la seva parella Francisca GP, de 24 anys i veïna d'Igualada, amb qui compartia el domicili on es tallava la droga per a la seva venda, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.
Amb posterioritat a les últimes detencions del passat 28 de setembre, agents de la Unitat Regional de Policia Administrativa, van realitzar una inspecció a un local el divendres 29 de setembre. En aquesta entrada es van confeccionar dues actes administratives per tinença de substàncies estupefaents a dos clients. D'aquest operatiu, Daniel GA i Joan Carles DEP se'ls va decretar presó, i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs.
Tots els detinguts, Francisco RV, 34 anys i veí de la Pobla de Claramunt, Sílvia RP, 38 anys i veïna de Capellades, Juan José MC, 30 anys veí de Capellades, Joan Carles EP, 23 anys veí d'Igualada, Daniel GA, 23 anys veí d'Igualada, Francisca GP, 24 anys i veïna d'Igualada, són de nacionalitat espanyola.
Un fracàs social
Diuen que el consum de cocaïna és una de les plagues d’aquesta principi de segle que s’està escampant més i que d’aquí a poc temps farà més estralls. I diuen que Espanya i Catalunya és un dels llocs on el seu consum és més alt i en pagarem més les consequencies. Persones de totes les edats i condicions hi estan enganxades i cada dia n’hi ha més. En aquesta zona del país, a l’Anoia i a Masquefa, sembla que en això també estem en els índexs més alts. Una qüestió complicada i complexa, però els que manen i també els altres, ens hauríem de preguntar com és que s’ha arribat fins aquí i com és que això no para.