divendres, 29 de setembre del 2006

No tindré casa en la puta vida!

Ni a Masquefa ni enlloc
Dissabte i diumenge, manifestació,
acampada i tallers per l’Habitatge Digne
A Masquefa també ens afecta,
l'habitage és cada dia més car

“No tindré casa en la puta vida!”, segur que has pensat aquesta frase més d'una vegada. Jo també, ens passa a tots. El passat 14 de maig, mitjançant una convocatòria anònima per internet, milers de persones vam sortir al carrer a tot l'Estat espanyol per exigir un habitatge digne. La seguda va ser un èxit però les coses continuen igual: ahir van tornar a pujar les hipoteques i els lloguers estan pels núvols. Ens estan demanant a crits que sortim al carrer una altra vegada. I aquesta vegada serem molts més.”
Per aquest cap de setmana “L’Assemblea Popular per un Habitatge Digne”, amb el suport d’una colla d’organitzacions, han convocat una manifestació, acampada i tallers per l’Habitatge Digne. No hi faltis, el teu futur està en joc.
La manifestació massiva per un habitatge digne, esta convocada pel 30 de setembre, a les 6 de la tarda, a la Plaça Catalunya de Barcelona. El dissabte a la nit i el diumenge es realitzaran totes les altres activitats.
El programa complert de la manifestació, acampada i tallers, és aquest:

Dissabte 30 de setembre del 2006

Dissabte a la tarda:

Manifestació: 18 h Plaça Catalunya (accions, camions amb cadena de so, espectacles multidisciplinaris, música en directe, karaoke antiespeculació i molt més).

Dissabte per la nit (En finalitzar la manifestació):

Muntatge del campament (no oblidis la teva tenda de campanya).
Passi de vídeos sobre la situació de l'habitatge.
Sopar i música en viu.

Diumenge 1 d’octubre del 2006

Diumenge al matí:

11 h Esmorzar vigoritzant amb xocolata i xurros.

Punt Informatiu (tot el que sempre vas voler saber sobre el problema de l'habitatge: documents, consulta amb experts, consells i punt de contacte amb l'assemblea per un habitatge digne de Barcelona).

Fotomató contra l'Especulació (posa pel dret a l'habitatge).

14 h Dinar popular i migdiada.

Diumenge a la tarda:

Què passa?, per què no tenim casa?
Debats i tallers populars per un Habitatge Digne.

17 h Xerrada introductòria: El trist panorama de l'Habitatge
(Què és i com funciona la bombolla immobiliària?, Marc polític, financer i immobiliari de l'actual situació de l'habitatge, "És un dret, no una mercaderia." L'habitatge, un dret vulnerat i l'exigència de l'article 47. Sondeig de la situació. Repàs de les problemàtiques rebudes al llarg de la jornada en el Punt Informatiu...).

18 h Propostes per acabar una vegada per sempre amb l'especulació, la bombolla i la violència immobiliària (3 tallers en grups de treball dividits per eixos temàtics).

Taller 1: De com interpel·lar i exigir els nostres drets a les institucions i els polítics, amb la participació d'algun membre del taller contra la violència immobiliària i urbanística (VIU), l'Associació per un Habitatge Digne, l'Observatori DESC (drets socials, econòmics i culturals).
Temes a tractar: Elaboració de documents dirigits a les institucions, consultes populars, recollides de firmes...

Taller 2: Formes de desobediència civil i autoorganització per reclamar col·lectivament un habitatge digne. Amb la participació d'un advocat de Dret Civil, membres del col·lectiu Desobedients, la PHRP, membres d'una cooperativa d'habitatge.
Temes a tractar: experiències d'autoconstrucció i habitatge cooperatiu, formes de reivindicació lligades a la desobediència civil (mobilitzacions al carrer, vagues de lloguers, okupació d'immobles...).

Taller 3: Punxar la bombolla des de dins. Eines per subvertir la lògica perversa de l'especulació, amb la participació d'alguns estudiosos de la bombolla immobiliària i diversos col·lectius que practiquen un ús social dels mitjans de comunicació.
Temes a tractar: formes d'intervenir en el mercat (i en la confiança que es té en ell), diferents estratègies d'intervenir en la premsa i en l'opinió pública.

20 h Assemblea Popular // Plenari
Es recolliran totes les propostes llançades als tallers, i s'obrirà un debat general.
Com seguim endavant amb les pròximes mobilitzacions (15 d'octubre: cimera europea de Ministres d'habitatge a Barcelona).