dissabte, 7 d’octubre del 2006

La Generalitat compensa els Hostalets

Per acollir un ecoparc i l’abocador
La Generalitat compensa a l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola amb 2.306.667 €

En el consell del Govern de la Generalitat de Catalunya del passat dia 26 de setembre de 2006, la Comissió de Govern de Política Territorial va acordar autoritzar la concessió d'una subvenció directa de 2.306.667 € (383.797.095 pts.) a l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola com a compensació per acollir l'Ecoparc 4 al seu terme municipal.

La Comissió de Govern de Política Territorial la integren el President de la Generalitat, el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal i Farreras, el Conseller d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, Jordi William Carnes i Ayats, i el Conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar i Albesa.
Segons diu l’acord del Govern de la Generalitat, “l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, des de l’autorització l’any 1990 del dipòsit de Can Mata, ha col·laborat de forma molt activa en la gestió dels residus de Catalunya, i està disposat a mantenir la seva solidaritat amb la implantació en el seu territori d’una instal·lació d’aquest tipus, sempre que s’acompanyi de les inversions d’infrastructura i equipaments de que és deficitari el municipi, i es respectin els seus criteris pel que fa al control del medi ambient, com els que es reflecteixen en el Protocol de vigilància ambiental signat el 28 de gener de 2003. És per aquest motiu que la Comissió de Govern de Política Territorial ha autoritzat a l'Agència de Residus de Catalunya l'atorgament d'una subvenció directa a l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola per al finançament d'un pla d'equipaments i infrastructures municipals com a compensació per acollir l'Ecoparc 4 al seu terme municipal, per un import màxim de 2.306.667 euros.”
Aquest acord és fruit del conveni que van signar el passat mes de gener el Departament de Medi Ambient i Habitatge, l’Entitat Metropolitana del Medi Ambient (EMMA) i l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola, amb vista a la construcció de l’Ecoparc, pel qual les dues primeres institucions aportarien prop de set milions d’euros (1.164.702.000 Pts.) a l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola. En aquest conveni també es van comprometre a promoure que en la contractació del personal que ha de formar la plantilla de l’ecoparc s’estableixi un ordre de preferència: els Hostalets de Pierola, Esparreguera, Masquefa i Piera, així com treballadors del dipòsit controlat del Garraf.

Quina barra!
Al Hostalets de Pierola deuen estar contents amb aquest acord de la Generalitat de Catalunya, és com si els hagués tocat la rifa, però la lectura que en fem la gent de tots els barris de Masquefa i de la Beguda i d’algunes barriades i urbanitzacions d’Esparreguera i de Piera, és que la Generalitat s’ens ha rifat a tots un altre vegada. En aquest acord queda molt clar que l’Ajuntament dels Hostalets està disposat a mantenir la col·laboració activa i la solidaritat a canvi de rebre aquesta aportació milionària de 7.000.000 € (1.164.702.000 Pts.). I a nosaltres que ens semblava que la solidaritat no es condicionava ni cobrava. Però aquí, la única solidaritat, imposada i a la força, és i ha estat de la gent de les barriades de Masquefa, la Beguda, Esparreguera i de Piera, que en patim cada dia les molèsties i les conseqüències. Aquest acord també diu que és mantindrà aquesta solidaritat amb la condició que es respectin els criteris de l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola pel que fa al control del medi ambient. Per la gent dels pobles dels voltants, és i ha estat molt clar que a la practica els criteris de l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola pel que fa al control del medi ambient que s’ha aplicat tots aquest anys de vida de l’abocador és que no podia afectar ni molestar als Hostalets, però que tant els feia que perjudiqués i molestés a les persones i al medi natural dels voltants.
No sé com en podríem dir d’aquest cúmul de despropòsits dels nostres governants: insult, befa, escarni, greuge, ofensa, burla, rifada, cornuts i pagar el veure, (potser Pierolencada?), no ho sé, és possible que encara no hi hagi una paraula precisa per definir-ho. Tots plegats, molta barra. Els polítics castiguen els bons i premien els dolents.
· Acords del Govern de la Generalitat de Catalunya del 26.09.2006 ·

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si a Masquefa som una colla de mesells.
Els dels Hostalets tant contens.
I aquests polítics no tenen vergonya.

Anònim ha dit...

I els que sempre deixen missatges aquí defensant a l’Ajuntament,
com és que en tot això no hi diuen res?
És que ja els hi està bé que passi el que passa?

Plataforma ciutadana ha dit...

S'ha d'aplicar el mateix sistema que a les centrals nuclears. No només rep compensacions el poble on s'ubica la central, també reben compensacions els pobles del voltant fins a 20 quilòmetres.
Visiteu Diari NO TAN A PROP.
http://notancerca.blogspot.com

Anònim ha dit...

Tenim l'abocador al costat, aguantem la pudor cada dia, pel que es veu hem de tragar abocador... i mentrestant la taxa de recollida d'escombraries cada any puja: senyors de l'Ajuntament, vostès que han de vetllar pels vilatans, facin que almenys no hagim de pagar escombraries o rebaixar el rebut; ja que estem condemnats a ensumar, almenys treiem-ne algo