divendres, 20 d’octubre del 2006

Detinguts dos joves per robar al Crarc

Pels Mossos d'Esquadra

Detinguts dos joves de Granollers per tràfic d'espècies protegides

L'operació ha permès recuperar 11 tortugues
i un cocodril del
Crarc de Masquefa


Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat de Medi Ambient han detingut Jonathan D. M. de 26 anys de Granollers per un delicte contra la flora i la fauna i per un delicte de receptació. També se l'imputen els mateixos delictes a Alberto B.G. de 26 anys de Granollers. L'operació, que es va culminar el passat 1 d'octubre, va permetre recuperar 11 tortugues de diferents espècies protegides i un cocodril nan, que consta com a espècie en perill d'extinció. La investigació, que s'ha desenvolupat durant més de dos mesos i mig, va iniciar-se arran d'un robatori que es va produir la nit del 15 al 16 de juliol d'enguany al CRARC - COMAM de Masquefa.
En aquell robatori es van sostreure 1 cocodril nan o negre (Osteolaemus tetraspis) i quinze tortugues de diferents espècies, concretament , sis exemplars adults de tortuga gegant africana (Geochelone Sulcata), dos exemplars de tortuga de potes vermelles (Gheochelone Carbonaria), cinc tortugues mossegadores (Chelydra Serpentina) i dues tortugues Lleopard (Geochelone Pardalis). A excepció de les tortugues mossegadores, la resta de rèptils sostrets estaven protegits pel conveni internacional CITES de protecció d'espècies amenaçades de fauna i flora silvestre. En concret el cocodril nan té la protecció més alta, ja que es tracta d'una espècie en perill d'extinció. Aquests animals haguessin tingut un valor al mercat negre d'aproximadament uns 18.000 euros, tot i que el seu valor ecològic és incalculable.
Posteriorment a aquest fet, el 13 d'agost es va produir un furt al mateix centre que va ser avortat per agents de seguretat ciutadana de la Comissaria d'Igualada. Els fets van passar quan agents uniformats van interceptar un vehicle sospitós que estava voltant pel mateix centre de recuperació. Les persones que estaven a l'interior del vehicle tenien una bossa de supermercat amb 59 tortugues de terra mediterrànies (Testudo Hermannia). En aquesta ocasió es va detenir a Raul GM de 29 anys i Alberto BG de 26 anys, tots dos veïns de Granollers. Dels 59 exemplars recuperats, que haguessin arribat a tenir un valor de 19.000 euros, dos estaven morts. Aquest segon fet, tot i no estar directament relacionat amb el primer, va permetre obtenir valuoses dades per a la investigació posterior.
L'objectiu prioritari de la investigació ha estat la recuperació dels animals i la detenció dels autors del robatori. Finalment s'han pogut recuperar 11 de les 15 tortugues i el cocodril. En el tram final d'aquesta operació han col·laborat membres de la Policia Local de Bigues i Riells i membres de la Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana Nord. Tots dos detinguts, Raul GM i Alberto BG , han quedat en llibertat amb càrrecs a l'espera de la celebració del judici. Les investigacions continúen per intentar recuperar la resta d'animals i no es descarten noves detencions.

· Fotos i informació: Mossos d'Esquadra ·

1 comentari:

Anònim ha dit...

No està be que es robi res i menys que es trafiqui d’aquesta manera amb els animals, però això de tenir animals tancats és un espectacle de fira més propi del segle 19 que d’ara, més valdria que els portessin tots als seus medis naturals.