divendres, 3 de febrer del 2006

Alboraia, dia sí dia també als diaris

"Cal destacar especialment el tractament de l'important espai de l'Horta, ric, mil·lenari i poderòs, mostra de la mestria en la producció i gestió d'una agricultura i uns recursos que constitueix en si mateixa un dels elements més importants del patrimoni històric del territori". Així parla de l'horta el document de Concert Previ que promou l'ajuntament d'Alboraia. Mera retòrica, ja que l'alcalde i els promotors tenen previst arrasar el 60 % de l'horta.
Dijous 26 de gener l'alcalde d'Alboraia retirava de l'ordre del dia del Ple municipal l'aprovació del pressupost per a l'exercici 2006, el major de la història d'Alboraia segons les informacions aparegudes a la premsa valenciana. Aquest pressupost seria de 60 milions d'euros, el doble que el de l'any passat. Per poder tirar endavant aquest pressupost l'alcalde té previst ingressar el 41% del mateix mitjançant l'Impost de Construccions i de les llicències urbanístiques.
La retirada del pressupost ha estat motivada per l'auto judicial de lo Contenciòs i Administratiu No 2 de València que obliga l'ajuntament a la suspensió cautelar del procés de construcció de la nova marina de Port Saplaia, a més de la pressió social. En la reunió celebrada el dia 25 del mateix mes entre l'ajuntament i les associacions de veïns i les de llauradors, aquestes s'han mostrat majoritariament en contra dels plans de l'alcalde.
Segons l'informe de l'Interventor de l'ajuntament, l'empresa pública, Egusa, es finaciaria mitjançant l'operació urbanística de la marina i adverteix que els recursos vindrien de l'avançament de guanys d'una futura actuació mercantil i en el supòsit que aquesta no es pogués dur a terme, Egusa hauria de tornar els diners avançats per les promotores. Aquests diners són, com hem dit més amunt, la meitat del pressupost previst per l'alcalde per a enguany.
El mateix dia 25 l'alcalde oferia 150.000 euros per fanecada (832 m) als propietars de les terres d'horta de la partida de Vera afectats per les expropiacions. La resposta del president de la plataforma Salvem l'Horta de Vera, José Alonso, no es feu esperar: "no volem saber res de diners, volem que s'ature el projecte".
És convenient remarcar les postures d'altres col·lectius de llauradors del poble:
Mentre l'Associació de propietaris de la zona sud del barranc de Carraixet es mostra a favor del pla de requalificació d'una part de l'horta, els de la zona nord del barranc hi estàn en contra. I és que les terres de la zona sud són les que serien requalificades, passant a ser terra edificable i per tant podrien vendre a preus força elevats. Les terres de la zona nord passarien a ser paissatge municipal protegit.
Per altra banda Per l'Horta i la Plataforma SOS Alboraia, formada per més de 20 associacions han presentat al·legacions al Concert Previ que l'ajuntament ha presentat davant la Conselleria de Territori. Que siga aprovat per la Conselleria és un pas necessari per que l'ajuntament puga dur endavant la destrucció de l'horta d'Alboraia. Les al·legacions les pot presentar tothom qui vullga, tant a títol personal com col·lectiu i les podeu descarregar al web de Per l'Horta. Només haureu de canviar les dades de qui les presenta.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta gent destrossaran el país

Anònim ha dit...

apatrides malparits que no senten la terra, perque no tenen arrels ni oritge digne, per traïdors, per lladres i gent sense anima... ni res de res!!!!!!!

PORCS!!!

No PASSARAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!