dimarts, 15 de novembre del 2005

En defensa de l'horta d'Alboraia

Salvem l'Horta

Llauradors d'Alboraia s'organitzen en defensa de l'Horta
Llauradors, veinat, i Per l'Horta es mobilitzen per salvar l'Horta de Vera

Acaba de nèixer "Salvem l'Horta de Vera Alboraia" un col·lectiu format per un centenar de llauradors i veïns de l'horta de Vera a Alboraia, amb la finalitat d'oposar-se a les intencions de l'Ajuntament d'expropiar-los les terres per construir un centre comercial i vivendes de luxe.
Els 100 propietaris tenen uns 400.000 m2 de terres a la zona afectada pel pla urbanístic per al que l'alcalde d'Alboraia estaria buscant soci particular. L'operació pretén el trasllat del centre comercial que hi ha al sud de Port sa Playa cap a l'interior. Amb l'espai alliberat es farà vivendes de luxe i els tres negocis que hi ha al centre s'instal·laran als terrenys dels afectats. Aquests indiquen que l'Ajuntament ha iniciat un expedient d'expropiació forçosa adduint un suposat interés general que els propietaris no veuen per cap lloc tractan-se de comerços i vivendes de luxe.
Com podeu apreciar, no es tracta de una 'xixoteta part d'horta' com vol fer creure l'alcalde d'Alboraia, sinó d'un mos ben gran en una de les zones amb més valor paisatgístic i patrimonial de tota l'horta de Valéncia. A més, no se sosté que la destrucció del nostre patrimoni siga en interés general, sinó més bé tot el contrari.
DIGUEM PROU!
Ja n'hi ha prou de fer passar per Interessos generals un interés molt particular, de destroçar la vida de persones que han viscut per generacions a l'Horta, de fer-nos creure que el progrés és destruir el nostre patrimoni i la nostra agricutura i de furtar del debat ciutadà i democràtic decissions que ens afectaràn durant centenars d'anys i hipotequen el nostre futur i el dels nostres fills.

· Article publicat a PER L'HORTA el 26 Octubre del 2005

· Mals averanys per la Masquefa d'Alboraia
· D’Alboraia