dijous, 5 de febrer del 2009

Marônia s'estrena a Barcelona

El diumenge 8 de febrer

Marônia,
l'espectacle nascut a Piera,
al teatre de l'Auditori de Cornellà


Marônia, espectacle nascut a Piera i en el que 11 germans Boada de Piera, participen en la seva producció, s'estrena a Barcelona. Després de l'exitosa pre-estrena a Piera, el grup de folc Bauma i la companyia Punt Mòc presenten el diumenge 8 de febrer a les 6 de la tarda l'espectacle Marônia, estrena al teatre de l'Auditori de Cornellà de Llobregat. Un espectacle per a tots els públics, no importa idioma ni edat.

Marônia; nou músics en directe, tres actors, un vaixell, i un viatger que ets tu. L'espectacle segueix generalment una estructura formada per tres elements bàsics: L'audiovisual; una pantalla que entra en escena i a través d'un petit "tràiler" que introdueix a cada contrada. Els mims; sobre els quals es vesteix tot l'espectacle, els tres components de Punt Moc fan viatjar gràcies als gags amb pantomima, acrobàcies i malabars. La música; vuit músics en directe del grup de folc Bauma, fan sonar melodies populars de cada país per on van passant amb més de quinze instruments tradicionals i acústics que il·lustren les diferents cultures que visitem.
Marônia és un llagut amb el que s’empren el viatge que portarà a diversos països de l'arc mediterrani, mitjançant humor, audiovisuals, mim i acrobàcia, sota la batuta d'un grup de musica tradicional. Fent-nos reflexionar sobre l'actual societat on vivim i alhora gaudint i divertint-nos en un dinàmic, fresc i original espectacle que no deixarà indiferent als adults i distraurà als més menuts. En una societat on el ritme frenètic del dia a dia ens cega i no ens deixa empatitzar amb la vida dels ciutadans de l'altre costat del mar ni les inquietuds dels nostres veïns més propers. Tots som el viatger que des de Catalunya com a punt de partida, decideix embarcar-se en el llagut, petit vaixell de vela llatina, i recórrer França, Itàlia, Grècia, Israel i Marroc; bressolats a cada port sobre un coixí musical d'estil vuitcentista, que ens mostra l'essència de cada poble. En les seves peripècies coneixerem diferents cares de la cultura mediterrània des del tour de França i Napoleó, gastronomia italiana, mitologia i filosofia grega, el conflicte armat entre Israel i Palestina o el xoc nordsud amb el Marroc. A bord del Marônia, quedaran a l'aire qüestions com la venda de la cultura, l'actual culte al cos, la dictadura de la publicitat, la guerra entre religions, els abusos fronterers... Roda el món i torna al Born... Com a ultima parada, la tornada a Catalunya, on descobrim que l'autèntic esperit de les civilitzacions està en l'individu en si. Aprenem a mesclar les experiències viscudes i a fusionar-les acrobàticament per poder rodar millor.

Marônia. Diumenge 8 de febrer a les 6 de la tarda al teatre de l' Auditori de Cornellà de Llobregat. Carrer Albert Einstein 51 (Fira de Cornellà), Metro: Gavarra o Cornellà Centre (L5), FGC: Almeda, Trambaix: Cornellà Centre (T1 i T2) Ronda de Dalt Sortida 15.

Si voleu reservar la vostra entrada anticipadament podeu fer-ho a través del web d'atrapalo al preu reduït de 7€ (preu a guixeta sense reserva prèvia 10€), els nens fins a 6 anys entrada gratuïta.
·