divendres, 6 de febrer del 2009

"Concursante" al Tocat d'Alboraia

Diumenge 8 de febrer del 2009

El Tocat d'Alboraia
projecta
"Concursante"
de Rodrigo Cortés


El proper diumenge 8 de febrer el Tocat d'Alboraia convida a vore la pel·lícula "Concursante" de Rodrigo Cortés, 2007, Espanya, 90’, interpretada per Leonardo Sbaraglia, Chete Lera, Miryam Gallego, Fernando Cayo, Myriam de Maeztu, Luis Zahera. La projecció començarà a les 5 de la tarda i es prega puntualitat.
Concursante conta la història de Martín Circo Martín, un professor d'història de l'economia, que guanya un premi valorat en tres milions d'euros en un concurs de televisió, però s'adona que no pot mantenir-lo i acaba endeutant-se més i més, convertint la seua vida en un autèntic malson. La pel·lícula és una crítica agressiva al nivell de vida d'occident en que la gent gasta allò que no té, un atac al sistema econòmic financer i a la usura dels bancs que amb els seus préstecs escanyen el ciutadà. Enorme exercici catàrtic consistent a posar sobre la taula veritats com punys, que escoltades així resulten encara més indignants i patents, i a escopir en la front dels veritables amos de tot açò, legals usurers, experts engalipadors venedors de fum, vampirs a llarg termini d'un esforç col·lectiu de molts a canvi d'uns diners que ells veritablement no posseeixen.
Un últim detall dóna compte de la tremenda ironia i cinisme que s'amaga a Concursante: Els crèdits finals ens informen que la pel·lícula ha estat finançada pel BBVA i el Banco Spirito Santo, que somriuen complaguts veient a Martín Circo Martín.
Tràiler pel·lícula:

Plànol de com arribar-hi, clica al damunt per obrir el plànol més gran.