diumenge, 1 de juny del 2008

Avui es preestrena l’espectacle "Marônia"

Als Hostalets de Pierola

"Marônia",
un viatge crític per
la mediterrània,
un espectacle per a grans i per a petits


Avui diumenge dia 1 de Juny a 2/4 de 6 de la tarda, al Teatre del Casal Català dels Hostalets de Pierola, es farà la preestrena de l’espectacle "Marônia" del grup Bauma i de la companyia PuntMoc i Cia. Un espectacle musical per a petits i per a grans, a través d’un viatge crític per la mediterrània. El preu de l’entrada és de: 4 Euros i 2 Euros per als socis del Casal.
El grup de música folc Bauma i la companyia de pantomima Punt Moc, després de treballar conjuntament en diferents ocasions, decideixen dur a terme un projecte d’envergadura, a partir de l’èxit obtingut en aquestes petites col·laboracions originals. En aquest primer treball de gran format, seguint la filosofia inicial s’han arriscat a l’autoproducció, prescindint de grans avaladors per a conservar la seva pròpia línia expressiva. Posant en comú les dues inquietuds artístiques s’ha buscat l’equilibri entre la crítica social i desvergonyida de Punt Moc amb la melodia contrastada i professional de Bauma. Volent parlar de com perceben la realitat no sols dins les fronteres, sinó del que senten com a nostre, han conjugat el mètode comú de l’expressió total sense paraules. Essent dos grups que prescindeixen de la forma de llenguatge verbal i volent dir molt, han creat un espectacle amb un gran pes críticament visual i sensorial.
"Marônia" és un llagut amb el que emprenem el viatge que ens durà a diversos països de l’arc mediterrani, mitjançant l’humor, audiovisuals, mim i acrobàcia, sota la batuta d’un septet de música tradicional, que ens presenta una exquisida banda sonora completa de cançons i efectes especials en directe.
Fent-nos reflexionar sobre l’actual societat on vivim i alhora gaudint i divertint-nos en un dinàmic, fresc i original espectacle que no deixarà indiferent als adults i distraurà als més menuts.
Ens trobem en una societat on el ritme frenètic del dia a dia ens cega i no ens deixa empatitzar amb la vida dels ciutadans de l’altre costat del mar ni les inquietuds dels nostres veïns més propers.
Tots som el viatger que des de Catalunya com a punt de partida, decideix embarcar-se en el llagut, petit vaixell de vela llatina, i recórrer França, Itàlia, Grècia, Israel i Marroc; bressolats a cada port sobre un coixí musical d’estil vuitcentista, que ens mostra l’essència de cada poble. En les seves peripècies coneixerem diferents cares de la cultura mediterrània des del tour de França i Napoleó, gastronomia italiana, mitologia i filosofia grega, el conflicte armat entre Israel i Palestina o el xoc nord-sud amb el Marroc.
A bord del Marônia, quedaran a l’aire qüestions com la venda de la cultura, l’actual culte al cos, la dictadura de la publicitat, la guerra entre religions, els abusos fronterers...
Roda el món i torna al Born... Com a ultima parada, la tornada a Catalunya, on descobrim que l’autèntic esperit de les civilitzacions està en l’individu en si. Aprenem a mesclar les experiències viscudes i a fusionar-les acrobàticament per poder rodar millor.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin goig feia el Casal Català, tant ple! Des de la primera escena, tot va ser riure i aplaudir gairebé sense parar. Bé només es va interrompre el riure amb una copsant escena deliberadament dramàtica que va fer saltar més d'una llagrimeta. Frenètic final amb energia desbordant. Felicitats als 8 grans musics, als tres intèrprets esbojarrats i a la decena de persones més que han fet possible Marônia. Ens VAU REGALAR UNA TARDA ESPLÈNDIDA!!

Maronia ha dit...

Desde la gran "família" Marônia us agraïm la vostra assistència massiva, els vostres aplaudiments i esperem ben aviat les vostres crítiques per poder millorar l'espectacle de cara a la gran estrena a Barcelona
Salut i faràndula!
Marônia