dimecres, 26 de juliol del 2006

Es restaurarà la Capella del Roser

Amb la col·laboració de la Generalitat

S’invertiran 30.000 € per la restauració
de la Capella del Roser de Masquefa

15.000 € els aportarà la Generalitat

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el bisbe de Solsona i delegat de Patrimoni de les diòcesis de Catalunya, Jaume Traserra, van presentar el 20 de juliol el conveni marc signat per la Generalitat i els bisbats catalans per al manteniment i restaura- ció del patrimoni cultural català. El conveni marc contempla una inversió total de 37 milions d’euros en el període 2006-2010, dels quals més de 18 milions els aporta la Generalitat. Aquesta inversió permetrà intervenir en 97 edificis eclesiàstics. Aquesta col·laboració permetrà assegurar l’ús cultural i social d’aquest bé patrimonial.
D’aquests 37 milions d’euros, la Generalitat i l’Administració de l’Estat, amb aportacions a càrrec de l’1% cultural, aportaran el 50% i l’altra meitat els bisbats i altres ens públics (locals o provincials) o privats (patrocinadors).
Entre les intervencions de restauració i manteniment ja acordades i previstes en el desplegament del conveni marc s’ha acordat invertir 30.000 € per la restauració de la capella del Roser de Masquefa, que rebrà una subvenció de 15.000 € de la Generalitat i els altres 15.000 € els hauran d’aportar o el Bisbat, la Parròquia, l’Ajuntament o d’altres ens públics locals o provincials o els patrocinadors privats.
Caldrà estar atent a veure si aquests 30.000 € s’administren i es gasten correctament, amb total transparència i s’expliquen els comptes a tots els masquefins i als feligresos. Cal assenyalar que en els anys 1993, 1994 i 1995 moltes entitats de Masquefa i l’Associació d’Amics de la Capella del Roser van organitzar tota mena d’activitats per recollir diners per la restauració de la Capella del Roser, la quantitat de diners recollida fou força considerable, però fins ara no s’ha explicat que en van fer, on són o on van anar a parar tots aquests diners. No sabem si ara és faran servir per cobrir l’aportació dels altres 15.000 €. Seria el més raonable.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Això d’arreglar la Capella del Roser ja fa més de 15 anys que en parlen.
Segur que es gastaran els diners en un altre cosa.

Anònim ha dit...

L'església catòlica és una de les empreses més riques del mon, no entenc perquè els han de donar més diners i menys els diners que són de tots els ciutadans.

Anònim ha dit...

Els diners que la gent i les entitats van donar per arreglar la Capella del Roser ja estan tots gastats. No es van gastar en la capella, se’ls van gastar en altres coses.

Anònim ha dit...

A veure qui farà les obres.