divendres, 21 de juliol del 2006

Festa Major de manifestacions

Per Santa Magdalena l'avellana plena

Per demà 22 de juliol hi ha convocades dues manifestacions
Per exigir que no tallin el carrer Montserrat
Contra la prohibició de circulació de
motos, quads i ciclomotors per la nit


Estem en plena Festa Major. Els dies propis de la Festa Major de Masquefa, com tots els masquefins de sempre saben, són el 22 i el 23 de juliol i aquests dies se solen allargar per davant o pel darrera segons el dia de la setmana que s’escaiguin el 22 i el 23 i d’aquesta manera enguany ho han allargat pel davant.
Aquest any algunes de les activitats previstes, i potser insòlites en una Festa Major, són dues manifestacions de protesta.
La plataforma pro-soterrament de la via del tren a Masquefa ha convocat per demà dissabte 22 de juliol, a dos quarts de 2 del migdia a la plaça de l’Estació, una manifestació contra la Generalitat de Catalunya i contra l’Ajuntament de Masquefa i l’alcaldessa per exigir que no tallin el carrer Montserrat.
També pel dissabte 22, a les 10 del vespre, a la plaça de l’Estació, amb el lema ‘Si a les motos, no al soroll’ hi ha convocada una concentració d’usuaris de vehicles de dues o quatre rodes per fer una volta per tot el poble per protestar contra la normativa de l'Ajuntament de Masquefa que prohibeix la circulació de motos, quads i ciclomotors de les 22 hores a 6 hores del matí.
El dret a manifestar-se i a protestar és un dret intocable i cal constatar que hi ha moltes, moltissimes, coses de les que fan o deixen de fer les institucions públiques i els polítics que les governen que es podria i caldria sortir al carrer per queixar-se i protestar. I Masquefa no n’és pas una excepció, cada dia podríem i hauríem de manifestar-nos.
Cada dia, però el que no veiem massa adient és triar els dies de la Festa Major per fer-ho, i encara menys el dia principal de la Festa Major.
Per si no ho recordaven o sabien, la Festa Major és essencialment una parada de tota mena d’afers, el treball i les feines i també de tota mena de trifulgues i desavinences, per trobar-se els uns amb els altres i gaudir de tots els actes que es pugui i vingui de gust.
Els dies de Festa Major són, han estat sempre, com ara els dies de les antigues olimpíades gregues i els temps medievals de Pau i Treva, en els quals s’aturaven els conflictes i en aquells dies es convivia fraternalment.
Manifestar-se i protestar és legal, és legítim i sovint és necessari, però fer-ho en aquests dies i d’aquesta manera potser no és la manera més apropiada de fer-ho. Per la Festa Major i a la plaça de l’Estació en unes hores en les quals se suposa que ja estaran plenes de gent per gaudir de la Festa, és apropiar-se de la situació. A moltes persones els podrà semblar que hi ha una mica de tuf, segones i terceres intencions partidistes i no dites. I introduir el partidisme sectari en una Festa Major no s’adiu gaire amb el nostre tarannà.

Una Proposta
És molt possible que els convocants d’aquestes manifestacions no ens llegeixin i si ens llegeixen segurament que no ens faran cas, però no ens volem d’estar de fer un suggeriment, una proposta.
Si de veritat volen un recolzament ampli de la ciutadania, potser que ajornessin aquestes manifestacions per més endavant i abans de fer-les estaria bé que hi hagués més informació i més debat ciutadà. Caldria que totes les parts expliquessin a tots els masquefins les seves postures i que es fessin actes on es pogués preguntar i opinar. I després d’això convocar les manifestacions que faci falta. Segur que d’aquesta manera s’aconseguiria més i s’aconseguiria més recolzament dels masquefins.

Però es facin o no les manifestacions de protesta, sigui com sigui, nosaltres procurarem xalar força i gaudir de la Festa.
JPS.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No hi havia pensat en això.
No sé que dir.
Igual tens raó.

Anònim ha dit...

Jo hi he anat a la manifestacio i estic ben content d'haver-hi anat ja que crec que esta malament tallar un carrer i posar un muro ewn comtes de soterrarun tren i els que viuen a la part nord que es fotin i ara que fan una carretera desde el carrer picaso fins al virolai per que passin els cotxes em sembla a mi que hu fan per constrir com es fa tot en aquest poble i no se perk volen la prteccio del cask antic si es l'ajuntment que esta destrozant el poble perque si posen un muro crec que poble poble no sera.VOLEM EL TREN SOTERRATJA !! NO AL MUR!!

Anònim ha dit...

Jo hi anava a aquestes manifestacions, però ja a l’any passat, quan vaig veure que a primera línia hi havia l’ex-regidor d’urbanisme de Unió, que va destrossar Masquefa i va donar carta blanca als especuladors per que fessin el que els donés la gana, vaig marxar i no hi he tornat més.
No va fer res per solucionar el problema del tren, no va deixar cap zona verda i ara demana que facin una zona verda a la via, segur que és per fer augmentar de preu els terrenys del voltant i poder especular més.
Ja s’ho faran.

Anònim ha dit...

Totalmente de acuerdo en que no es la fecha más adecuada para realizar una manifestación, y posiblemente los comentarios del oportunismo político de quien la convoca también deben ser acertados, ahora bien dentro de lo incorrecto es posible que tenga un cierto lado positivo, y es el que más personas se invlolucren en el tema de impedir que corten el pueblo en dos, creo que esto es mucho más importante que cualquier otra consideración.
Los ciudadanos de Masquefa no puede permitir que dividan el pueblo en dos y la parte norte (que queda al margen del crecimiento natural hacia el Sur), quedará como un barrio marginal.
En estoa casos lo mejor es asistir pero denunciar entre los asistentes las posibles intenciones politicas de los convocantes, con lo cual obtenemos tres beneficios: la gente sale mas informada, se incrementa la participación pro-soterramiento y con suerte en el futuro se elegirán politícos más "adecuados".

Anònim ha dit...

Ja hem fet tard. La Sra. Alcaldessa ja es va pronunciar fa dies a favor de la Generalitat i com es del seu interès tornar a sortir al Parlament, farà el impossible per SI construeixin el mur, olvidant-se completament dels interessos o desitjos dels Masquefins.