dilluns, 31 de juliol del 2006

Ensorren l'Escola Republicana d'Alboraia

L'Escola de Santa Bárbera d'Alboraia

El PP enderroca l'Escola Republicana d'Alboraia

L’alcalde d’Alboraia, el popular Manuel Alvaro va enderrocar el passat divendres 21 de juliol l’Escola rural de Santa Bárbera, construïda durant la II República i que va ser un important centre educatiu per als xiquets de l’Horta d’Alboraia durant varies dècades.
Aquest fet ha estat denunciat pel Bloc d’Alboraia, mitjançant la seua regidora Ángels Belloch que ha afirmat que "l’alcalde sabia que s’estava replegant firmes per a demanar la conservació de l’escola i l’ha enderrocada amb premeditació, de forma que així intentarà evitar el debat públic sobre si convé conservar l’estructura de l’edifici o no".
Aquesta formació estava duent a terme una campanya de replega de signatures per a demanar la conservació de l’escola de Santa Bárbera, que a data de 21 de juliol ja duu més de 300 suports. Es demanava entre d’altres coses el manteniment de l’aspecte extern de l’edifici, encara que per dins es pogueren fer reformes per asegurar l’edifici, i que l’escola mantinguera un ús públic. Ja que a hores d’ara l’escola estava buida.
El Bloc va expressar en tot moment que no és incompatible el manteniment de l’estructura o apariència exterior de l’edifici amb la restauració tot convertint-ho en un edifici funcional que puga albergar serveis. Inclús el Bloc podria donar per bo un augment de l’espai construït, sempre seguint la volumetria que tenen els edificis anexos, i respectant l’estètica d’un edifici situat a l’Horta.
Alhora destaca les contradiccions del mateix Ajuntament d'Alboraia que ha fet i està presentant unes rutes turístiques per l’horta, que han sigut anunciades als Mitjans de Comunicació. En la ruta 6 (futllet publicat per l’ajuntament fa mig any) apareixen les escoles com una part d’una ruta. · Més informació ·
XM / Redacció.L'Avanç. 25.07.2006
· ·
Lliurament de signatures en protesta
per l’enderrocament de les
Escoles republicanes d’Alboraia

La regidora del Bloc, Àngels Belloch i l’ex regidor Francesc Navarro han presentat a l’ajuntament les signatures aquest matí.
Més de 300 veïnes i veïns d’Alboraia protesten per l’enderrocament de l’Escola de Santa Bàrbara, construïda en la II República.
El Bloc ha promogut la campanya de recollida de signatures, i va demanar en una moció la commemoració del 75 aniversari de la 2ª República i el manteniment de les escoles com a testimoni d’aquell moment històric
El Bloc d’Alboraia ha presentat a l’Ajuntament d’Alboraia aquest matí més de 300 signatures de veïnes i veïns d’Alboraia com a protesta per l’enderrocament de l’escola de Santa Bàrbara, construïda en la II República. L’enderrocament va ser dut a terme el divendres 21 de juliol per part de l’equip de govern del PP, el qual va ordenar que es tiraren a terra malgrat que s’estava duent a terme una campanya de replega de signatures per tal que les escoles es rehabilitaren. La regidora del Bloc, Àngels Belloch, ha declarat que l’enderrocament és “una mostra del comportament del PP d’Alboraia, que es mostra com una apisonadora amb el seu alcalde al cap, Manuel Álvaro, que en aquest cas ha destrossat una part del patrimoni d’Alboraia”.
Belloch: “la replega de firmes estava duent-se a terme abans de l’enderrocament, i la nostra obligació moral era entregar les signatures, malgrat que ja s’ha enderrocat l’edifici, per a demostrar que hi ha veïns i veïnes que no estan d’acord amb l’enderrocament i per agrair l’ajuda que ens han donat en la recollida de signatures”. En total s’ha presentat 338 signatures. · Més informació ·
AnnaNotícies. 31.07.2006
· Aquí podeu llegir tot l'article d'AnnaNotícies de 31.07.2006
· Aquí podeu llegir tot l'article de L'Avanç de 25.07.2006

1 comentari:

Anònim ha dit...

Per les properes eleccions municipals caldria presentar un grup d’entesa de tots els grups i persones progressistes d’Alboraia.