dimarts, 27 de gener del 2009

Masquefa estrenarà un Institut Escola


El Govern de la Generalitat encarrega la construcció de l’Institut Escola de Masquefa



Ernest Maragall, conseller d'Educació


Els Instituts Escola, són un nou tipus de centres educatius que inclouen alumnes dels 3 als 16 anys. El de Masquefa serà dels primers que es construeixen a Catalunya.

El Consell de Govern de la Generalitat de Catalunya d’avui dimarts dia 27 de gener ha encarregat la construcció de 24 noves escoles repartides per tot el territori català amb capacitat per a un total de 9.080 alumnes. Es destinen un total de 117.127.487 euros a la construcció de 16 nous Centres d’Educació Infantil i Primària (CEIP), 6 Instituts d’Educació Secundària (IES) i 2 Instituts Escola, els nous centres escolars tindran capacitat per a 5.600 alumnes d’educació infantil, 2.880 de secundària i 600 més de batxillerat, que contribuiran a donar resposta a l’augment de la població d’escolars registrat els darrers anys. L’encàrrec de la construcció dels nous centres es farà a través de l’empresa pública ICF SAU Equipaments.
Entre els centres projectats, hi ha dos dels anomenats Instituts Escola, que es construiran a Masquefa i a Lloret, dels primers que es construeixen a Catalunya. Aquesta nova tipologia de centres educatius inclouen alumnes dels 3 als 16 anys, des de P-3 fins a quart d’ESO, i responen al model de la futura integració de l'educació infantil, primària i secundària en un sol edifici, que recull la Llei d’educació de Catalunya, en tràmit al Parlament català.
Aquest Institut Escola de Masquefa tindrà una capacitat de 690 alumnes i per la seva construcció hi ha prevista una inversió de 8.193.546 euros.