dissabte, 3 de gener del 2009

"Die Welle" al Tocat d' Alboraia

Diumenge 4 de gener del 2009

El Tocat d'Alboraia projecta
"Die Welle" (L'Onada)
de Dennis Gansel


Demà diumenge dia 4 de gener el Tocat d'Alboraia convida a vore la pel·lícula "Die Welle" (L'Onada),104' 2008, de Dennis Gansel. La projecció començarà a les 5 de la tarda i es prega puntualitat.
Basada en fets reals: A la tardor de 1967 Ron Jones, un professor d'història d'un institut de Palo Alto a Califòrnia, no va tindre resposta per a la pregunta d'un dels seus alumnes: Com és possible que el poble alemany al·legue ignorància a la massacre del poble jueu? En eixe moment Jones va decidir fer un experiment amb els seus alumnes: va instituir un règim d'extrema disciplina a la seua classe, restringint-los les seues llibertats i fent-los formar en unitat. El nom d'aquest moviment va ser The Third Wave (La Tercera Onada). Davant la sorpresa del professor, els alumnes es van entusiasmar fins a tal punt que als pocs dies van començar a espiar-se els uns als altres i acosar als que no volien unir-se al seu grup. Al quint dia Ron Jones es va vore obligat a acabar amb l'experiment abans que arribés més lluny.
El director alemany Dennis Gansel ha traslladat aquesta experiència als nostres dies i a la seua terra natal: Alemanya. Aquesta vegada és el professor qui fa la pregunta als seus alumnes: Creieu que és impossible que una altra dictadura torne a implantar-se a Alemanya? I comença l'experiment…
Plànol de com arribar-hi, clica al damunt per obrir el plànol més gran.