dimarts, 18 de novembre del 2008

Joan Pinyol farà un taller de microcontes

A Vilanova i la Geltrú

Joan Pinyol donarà forma
a un taller dedicat a
l’art del microconte


En el marc de la campanya “Tot l’any lectura”, 2008, que organitza el Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, el proper divendres 21 de novembre a la Biblioteca Joan Oliva de Vilanova i la Geltrú, l’escriptor capelladí conduirà un taller dedicat al gènere narratiu del microconte.
Adreçat a adults i amb el nom de “El microconte, un petit gran gènere” l’activitat donarà a conèixer els trets distintius d’un gènere que Pinyol ha conreat en diversos llibres. A més, s’engrescarà als assistents a elaborar microtextos de collita pròpia a partir de la projecció en una pantalla i la lectura de diversos minitextos escrits per diversos autors d’arreu del món. Per acabar l’escriptor capelladí donarà a conèixer diverses tècniques que resulten d’allò més útils a l’hora d’aconseguir la brevetat textual i l’eficàcia narrativa més desitjada en l’art de dir molt en molt poc espai.
L’objectiu de la Campanya “Tot l’any lectura” és promocionar l’activitat cultural i de foment de la lectura a les biblioteques municipals i s’adreça a tots els ajuntaments que disposen d’una biblioteca pública a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona. D’ençà que es va iniciar a la campanya s’han adherit un total de 82 ajuntaments en representació de 105 biblioteques que han programat regularment diverses activitats adreçades al públic adult i al públic familiar.
El taller de microcontes començarà a les sis de la tarda a la Biblioteca Joan Oliva de Vilanova i la Geltrú, situada a la plaça de la Vila de la capital del Garraf.