divendres, 12 d’octubre del 2007

La Nit del Confrare a Masquefa

A les Caves Raventós Rossell de Can Llopart de Masquefa

Alemanya i la seva gastronomia protagonitzen
la Nit del Confrare de la Setmana del Cava


La Nit del Confrare es consolida any rere any com una festa ineludible per als membres de la Confraria del cava de Sant Sadurní que en aquesta ocasió es van desplaçar fins al municipi de Masquefa, a les caves Joan Raventós Rosell, per gaudir del fantàstic entorn de les seves instal·lacions i d’un sopar servit per la cuinera alemanya Mey Hoffman que malgrat ser exquisit, no va gaudir dels tocs d’originalitat o innovació gastronòmica que aquest àpat havia tingut en ocasions anteriors. La festa va servir per investir confrares diversos protagonistes de la nit.
Alemanya és un dels consumidors més importants que té el cava i això no podia passar per alt en una nit com la que aquest dilluns va tenir lloc a les caves Joan Raventós Rosell amb la participació d’unes cent quaranta persones entre els que majoritàriament hi havia confrares però que també va comptar amb la presència del president del Cercle d’empresaris Alemanys a Espanya, Albert Peters i del Cònsol Alemany a Barcelona, Wolf Daerr. Tots dos van ser investits confrares de mèrit junt amb la propietària dels cellers amfitrions, Carme Vallverdú; el gastrònom Josep Maria Martí i la cuinera Mey Hoffman.
El torn de parlaments el va obrir el president de la Confraria, Pere Bonet, que va qualificar la festa anual com “la descoberta d’una cava amiga” tot afegint que es tracta d’una trobada per refermar la identitat del cava perquè el producte té “talent, vocació i treball” i un llarg camí de divulgació que no tan sols passa perquè sigui conegut com un vi de celebracions, va explicar. Bonet va cloure la seva intervenció recordant que Alemanya és un mercat important per al cava i que hi manté una “relació intensa i prometedora”. Referències a aquesta relació comercial les va fer també el cònsol Wolf Daerr que va destacar que l’any passat es van consumir a alemanya 42 milions d’ampolles de vi escumós de les quals 31 milions eren de cava, el que estadísticament significa segons el cònsol, que cada alemany es va beure quaranta-quatre copes de cava l’any passat. Davant aquestes xifres Daerr va ironitzar recordant que el seu país va contribuir a superar el boicot al cava inconscientment i que “va ser un plaer”. Albert Peters, per la seva part, va jugar amb la importància de la C en els termes Catalunya, Cultura, Cava i Confraria i va manifestar el seu orgull per la investidura.
En acabar la nit, el propietari dels cellers que en aquesta ocasió acollien la festa va recordar que el món del cava dóna a vegades petits suplements de satisfacció i va reconèixer que un d’ells era el sopar celebrat a casa seva. Raventós va rebre de mans del president de la Confraria una placa commemorativa de l’ocasió.

Sopar alemany
Després de la investidura, que es va dur a terme a l’aire lliure, els convidats van ser conduïts al celler on es va servir l’àpat creat especialment per l’ocasió per la cuinera Mey Hoffman i el seu equip del restaurant Hoffman de Barcelona. El sopar va començar amb uns originals aperitius de cuina alemanya i va continuar amb una amanida de llagostins i fruites del bosc, arròs cremós de ceps i salsa de trufa i una galta brasejada amb puré de patates. La sorpresa gastronòmica va arribar de nou a les postres amb un pastís de formatge alemany i melmelada servida en petits gotets de sucre.
Tot l’àpat el van regar amb vins dels amfitrions de la finca que va optar pel cava Rosat Done’s i el vi Heretat Vall Ventós Pinot Noir per l’aperitiu i van continuar amb el seu cava brut, el brut Reserva Heretat i el Gran Heretat a les postres.
Imma Pulido. Masquefa
El 3 de vuit. 12.10.2007
· Article publicat a El 3 de vuit el 12.10.2007