L’alcaldessa estrena bitàcola
Els polítics a la xarxa
L’alcaldessa de Masquefa també
s’ha afegit al mon bitàcoler
L’alcaldessa de Masquefa també
s’ha afegit al mon bitàcoler
La Teresa Estruch, alcaldessa de Masquefa i diputada del Psc al Parlament de Catalunya, ha estrenat bitàcola (diari personal, bloc, ciberdiari, .. web personal per escriure-hi tot allò que vingui de gust o es consideri convenient). L'adreça del bloc de la Teresa Estruch és:
El fenomen dels ciberdiaris està creixent molt de pressa arreu del món. Alguns han esdevingut més interessants i llegits que les pàgines webs convencionals.
Ja fa temps que alguns polítics de fora van descobrir-los i van iniciar el seu bloc, generalment amb la pretensió d’explicar de manera més planera la seva labor quotidiana i d’arribar de manera més directa a la ciutadania, encara que molts han acabat sent una eina més de propaganda política i de difusió de les consignes dels seus partits.
A Catalunya un dels primers polítics que va començar a fer una bitàcola va ser el Miquel Iceta del Psc. De mica en mica altres polítics, de tots els partits, han anat començant a fer el seu bloc. Últimament el Psc a fet un curset als seus quadres per tal que n’aprenguin i es vagin afegint a aquest mon del ciberespai. Així hem pogut veure que en aquest últims dies ha estat noticia la bitàcola que ha estrenat Pascual Maragall.
El temps i els dies ens diran si la bitàcola de la Teresa Estruch serà d’aquestes veritablement interactives, per explicar de manera més planera la seva labor quotidiana i per arribar de manera més directa a la ciutadania o serà una eina més de propaganda política i de difusió de les consignes del seu partit.
Plana web en que l'autor hi escriu quan vol tot allò que hi considera convenient. En general són planes webs molt intuïtives, on a través de sistemes de publicació automàtics qualsevol usuari novell pot fer-se la seva pròpia web sense coneixements de programació i amb qüestió de minuts. Aquests DIPs (Diaris Interactius Personals) poden tractar temes molt diferents. N'hi ha de temàtics, on l'autor sempre parla d'informàtica, de cinema, de literatura,... N'hi ha de generalistes, on l'autor parla de tot el que vol i n'hi ha de més personals, semblants als diaris personals de tota la vida. A més a la majoria de DIPs els lectors poden interactuar amb l'autor a través de comentaris que queden penjats a la web. La nomenclatura varia depenent de l'idioma. En anglès s'anomenen weblogs o, de forma reduïda, blogs. En castellà s'empra l'anglès weblog, blog o el terme bitácora. En català s'empren aquests noms o d'altres propis com Bloc, Bitàcola, Ciberdiari, o Dip (que és l'acrònim de la terminologia oficial, Diari Interactiu Personal).Bitàcola. Dip. Diari personal. Bloc.Quadern. Ciberdiari. Blog. Weblog.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada