dimarts, 27 d’abril del 2010

Debat sobre la vinya i el vi a Sant Sadurní

Dijous 29 d’abril del 2010

La situació actual i les perspectives
en l’horitzó 2020 de la vinya i el vi


El proper dijous 29 d’abril tindrà lloc a l'Escola de Viticultura i Enologia “Mercè Rosell i Domènech” de Sant Sadurní d'Anoia, la quarta conferència del cicle de Jornades del Col·legi d’Enginyers Agrícoles, amb el lema: L’Enginyeria Tècnica Agrícola treballa per al futur. L’Agricultura cap a l’horitzó 2020
En aquesta propera jornada del dijous 29 d’abril a Sant Sadurní d’Anoia es debatrà la situació actual i l’horitzó 2020 de la vinya i el vi, amb la participació de Juan Muñoz, President de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers, qui serà l’encarregat de fer la presentació. Oriol Guevara i Sendra, Director General del Incavi farà la ponència marc i tot seguit hi haurà una taula rodona amb Toni Carbó del Celler Mas Candi; Josep M. Albet i Noya, Director Tècnic del Celler Albet i Noya; Isabel Vidal. Responsable sectorial de la vinya del JARC i Lídia Raventós, Representant de l’Escola Politècnica Superior Universitat de Vic. Es debatrà sobre les línies de futur en el conreu de la vinya i opcions de futur en el mercat del vi. El moderador de la taula rodona serà Eduard Puig Vayreda, Enginyer Tècnic Agrícola. Finalment, la cloenda de les Jornades anirà a càrrec de Ramon Ll. Lletjós i Castells, President del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya (COETAPAC).
Aquestes Jornades volen ser una reflexió sobre els nous reptes professionals i socials que s’obren en els propers deu anys i tenen com a objectiu visualitzar la figura de l’Enginyer Tècnic Agrícola a la societat civil catalana i donar a conèixer el paper d'aquests professionals, treballant conjuntament amb els agricultors i empresaris agraris.
Cada sessió tractarà d’un tema diferent, però tenint com a element comú l’anàlisi de la situació actual i de les perspectives en l’horitzó 2020 i el paper de l’enginyer tècnic agrícola en el disseny de les polítiques agràries, mediambientals i de desenvolupament del món rural. Es comptarà en cada jornada amb la presència de ponents destacats.
Al web creat per a les Jornades es poden consultar les dades relatives a les sessions previstes en cada demarcació, així com les de la jornada de clausura. Totes les sessions es desenvoluparan entre les 10:00 i les 13:45 hores.