dissabte, 10 d’abril del 2010

Celebració de l’Hanami a Masquefa

Diumenge 18 d’abril del 2010

花見
Primera Jornada de Hanami a Masquefa
“Contemplació dels cirerers florits”

Diumenge 18 d’abril del 2010

A les 10 del matí:

Trobada a la font dels jardins de la Plaça del Pla de l’Estany
per anar passejant cap a l’Hort dels Cirerers.

A l’Hort dels Cirerers, mentre s’esmorza o es fa una mossada,
asseguts a prop dels cirerers en flor:

Recital de poesia
"Sota els cirerers florits"

a càrrec dels poetes :
Oriol Prat, Xènia Dyakonova, Marisa Olivera

Està previst que entre 2/4 de 12 i les 12 del migdia
es tornarà passejant cap a casa.

· Cadascú s’hauria de portar un entrepà o una mossada i alguna beguda (a l’acte ja hi haurà te per beure).
· S'invita als assistents a portar dolços casolans (coques, galetes, pastes) per prendre i compartir mentre es gaudeix de l'entorn i dels poemes.
· Com que allà no hi ha lloc per seure, els assistents s'han de portar una estora, catifa, coixi o sac de plàstic per seure a terra, si és possible que siguin de color blau tal i com es fa al Japó, o cadiretes plegables.

Mostra de fotos
Amb les fotos que els assistents facin de la vetllada i dels cirerers florits, l’Alzinar organitzarà una Mostra de Fotos de l’Hanami.

L’Hanami
La floració dels cirerers és una festa molt esperada del costumari japonès. Al Japó s'ha celebrat des de fa vora 1000 anys l'arribada de la primavera amb la festa del hanami: “observació de flors” en japonès, que coincideix sempre amb el punt àlgid del sakura: floració dels cirerers. La curta durada d'aquest fenomen, juntament amb la tradició del sintoisme fortament lligada a la natura, recorda als japonesos la curta durada de la vida i la conseqüent joia i sentiment de gratitud que s’ha d'expressar pel fet d'estar vius. També té influència en la celebració la tradició del budisme i el seu principi de “Mono no aware”, un terme utilitzat per a descriure la bellesa, la sensibilitat, l'emoció i el gaudiment per les coses petites o efímeres, la consciència de la caducitat i fugacitat de totes les coses i la lleugera sensació de pena agredolça que implica el seu consum. Els japonesos també anomenen aquest esdeveniment “ohanami”, afegint una "o" al principi d’hanami, que literalment significa "observar les flors efímeres".
Així, encara ara, les famílies japoneses continuen reunint-se sota els cirerers en flor, per llegir poesia, beure sake, cervesa o te verd i menjar de picnic mentre es gaudeix de l'espectacle que no es podrà tornar a contemplar fins al proper any.

お花見
·
Organitza: Amics arbres · Arbres amics – L’Alzinar, Societat Recreativa i Cultural
Amb la col·laboració de: Grup de Poetes - Ca la Roser - Cal Rafel
· Noticia publicada a Amics arbres · Arbres amics el 9.04.2010 ·

1 comentari:

Anònim ha dit...

Això si que es una bona noticia