divendres, 28 de novembre del 2008

L'institut de Piera a la Barcelona medieval


Des de l’IES Guinovarda de Piera fins a l’Edat Mitjana

Com a complement de les matèries de Llengua Catalana i Llengua Castellana els alumnes de primer de Batxillerat de l’institut públic de Piera el passat 4 d’octubre van realitzar una sortida a la Barcelona medieval juntament amb els professors que imparteixen aquestes matèries en aquest nivell.
Durant el matí van fer un recorregut a peu i comentat per la Barcelona medieval i romana amb l’ajuda d’un mapa que reprodueix la Barcelona d’aquella època. Des d’un dels accessos antics de la muralla, el Portal de l’Àngel, van anar a trobar l’església romànica de santa Anna. Una vegada visitada van dirigir-se cap a Porta Ferrissa, carrer de Petritxol, plaça i església del Pi. I des d’allí es van endinsar a la Barcelona romana des de la plaça de la Catedral. Van visitar el claustre de la seu barcelonina i després de passar per la plaça de sant Jaume van fer cap a la plaça del Rei on hi ha el saló del Consell de Cent. D’allí van anar a trobar el carrer Princesa –on van visitar l’antiga llibreria Almirall –situada en un palau medieval- i a continuació van recórrer el carrer Montcada –on hi ha la seu d’Òmnium Cultural ubicada al palau Dalmases-. Des d’allí van anar a trobar el passeig del Born, van endinsar-se a l’església de santa Maria del Mar des de l’absis i de nou van fer cap a la plaça de sant Jaume, a tocar del Palau de la Generalitat, també medieval.
A la tarda van assistir a la representació del musical Spamalot, que es representa al teatre Victòria del Paral·lel i que parodia, de manera ben amena i divertida, la història del rei Artur i els cavallers de la taula rodona en la seva eterna recerca del sant Grial.
L’excursió forma part de l’oferta d’activitats extraescolars que cada curs organitza l’institut per als diferents nivells.