divendres, 31 d’octubre del 2008

L’Esteve Miralles finalista del premi Just M. Casero

L’escriptor masquefí Esteve Miralles va quedar finalista de la 28a edició del premi de novel·la curta Just Manuel Casero

Ahir dijous dia 30 d’octubre del 2008 es va fer a Girona l’acte de proclamació i lliurament de la 28a edició del premi de novel·la curta Just Manuel Casero. L'obra finalista va ser ‘Set mesos’ de l’escriptor masquefí Esteve Miralles. El guanyador va ser L'escriptor badaloní Ricard Biel amb l'obra ‘A la roda de fira’.
El Jurat del XXVIII Premi de Novel·la Curta Just Manuel Casero, que convoca la Llibreria 22 de Girona, format per Josep M. Fonalleras, Imma Merino, Vicenç Pagès, Ponç Puigdevall, Eva Vázquez i Guillem Terribas, que actuà de secretari sense vot, va recomanar la publicació de l'obra finalista d'Esteve Miralles, ‘Set mesos’, la tremenda història de dos antics cooperants a l'Àfrica, un metge i una monja que han sobreviscut al segrest d'un comando salvatge de soldats infantils en una selva africana. El jurat va destacar que el narrador de ‘Set mesos’ és un personatge ambivalent, que es mou entre la ingenuïtat i la malícia. La història, de gran intensitat, atrapa el lector des dels primers compassos i que sembla evocar la crueltat latent dels contes per a infants". La novel·la d'Esteve Miralles salva la brutalitat del seu argument gràcies al fet que és narrat des de la distància.
L’Esteve Miralles va tenir un record per a la missionera Presentación López Vivar, de l'institut de religioses de Sant Josep de Girona, que dimarts va perdre les cames en un atac al Congo: “Aquest fet real és molt més atroç que no pas la meva novel·la, perquè en definitiva es tracta d'una mentida que em serveix per parlar de les mentides”, va dir l’Esteve.

1 comentari:

Esteve Miralles ha dit...

Hola!... Sóc l'Esteve Miralles. M'han dit que ja havíeu publicat la notícia. Que ràpids... Moltes gràcies per fer-vos-en ressò, i per explicar-ho tan ben explicat, i per tractar-me tan bé. Com bé dieu, encara no se sap si l'editorial vinculada al premi publicarà aquesta novel·la curta que he escrit, o si l'hauré de dur a d'altres editors, i si la voldran... Aquests processos solen ser mooolt lents... Ja us en tindré al corrent, però. No dubteu que penso en les bones lectores, i lectors, que em m'heu fet costat a Masquefa. Gràcies!