dissabte, 2 de desembre del 2006

Encara diuen que cal créixer més

Per riure o per plorar?
ANIMUS IOCANDI
Ferreres
I a Masquefa també.
Fa pocs anys ens deien que amb un poble més gran tots aniríem més bé.
En poc temps la població s’ha multiplicat per 4 i ara,
tret d’uns quants, estem molt més malament.

Els serveis funcionen pitjor, tot és més car,
han augmentat els conflictes, ha baixat
molt la qualitat de vida dels masquefins,
els lloguers i les cases són a uns preus inabastables, ...

I encara diuen que cal créixer més

· Dibuix de Ferreres, publicat a El Periódico de Catalunya el 01.12.2006 ·

6 comentaris:

Anònim ha dit...

A Copons podrem dir exactament el mateix d'aquí uns anys, quan ens facin les 137 cases del nou pla urbanístic que faran passar el poble de 280 hab. a més de 700. Ara tenim una qualitat de vida dífícil de trobar ja a Catalunya, però no ho apreciarem fins que l'haguem perdut.

NO A LA URBANITZACIÓ A COPONS!

Anònim ha dit...

Sí, en 3 o 4 anys s'ha multiplicat la població, m'enrecordo que quant era més petita, i no dic fa molt (perquè tinc 16 anys) coneixia o mínim havia vist a gairebé tothom de Masquefa. En canvi, ara vaig pel carrer i de tota la gent que veig només conec dos o tres.

Anònim ha dit...

Jo crec que no hauria de creixer mes que, volen fer una ciutat o que? si aixo m'assembla a mi que masquefa es una altra "MARBELLA" si remenesin...

Anònim ha dit...

ara ja esta be com esta malgrat que no hauria de haver crescut tant ya esta be.En aquests ultims 8 anys s'ha construït més, i no s'han fet serveis.. perque seraa...

Anònim ha dit...

Los responsables del ayto. saben perfectamente que la gente no quiere que Masquefa crezca más, e incluso que no tendría que haber crecido nada, pero les da igual, ellos no están ahí para eso, están para otras cuestiones no tan relacionadas con el nivel de vida de sus conciudadanos.
Este tema y el tema medioambiental es lo mismo; todo el mundo sabe que así no podemos continuar, pero se continúa, ¿hasta cuando?, hasta que sea tan grave y tan irreversible que ya no tenga solución.
Parece que algo empieza a cambiar: Si continuan yendo alcaldes a la carcel, estoy convencido que se lo van a pensar mucho más antes de hacer barbaridades.
Conclusión: si sabes algo, DENUNCIA O PUBLICALO

Anònim ha dit...

Anem a pams, per què un poble ha de crèixer? Perquè hi ha gent que demana vivendes. Fins aqui d'acord
Per què la gent demana vivendes? Per viure-hi o per invertir.
El fet que els tipus d'interès siguin més baixos que en el passat, ha portat a la gent a decidir-se en comprar vivenda i a especular, i a fer pujar els preus.
Masquefa ha multiplicat la seva població per dos motius, 1 perquè l'Ajuntament ha qualificat nous terrenys per aquesta finalitat i 2 perquè algú ha comprat aquestes vivendes.
Si els preus ha pujat a Masquefa és per què competim relativament amb el baix llobregat, encara que ens faci mal som de la segona corona metropolitana, i també perquè hi ha monopoli de preus, uns quants constructors retenen tots els terrenys.
De tot això, podem donar la culpa al mercat en general, i l'Ajuntament només li atribuïm la culpa de la manca de previsió, la incapacitat de no saber administrar bé els diners que han aportat els nous vilatans per salvar el dèficits d'infraestructures locals i garantitzar serveis més eficients. Per contra hem creat una administració més gran en quant a recursos, però en canvi no són tangibles. Ningú percep que l'Ajuntament gasti cada any al poble mes de mil milions de peles. Per millorar hem d'administrar bé. I pel que sembla, estem com a tot arreu, el fantasma del creixement canvia els nostres pobles, però creixer no vol dir millorar, vol dir ... creixer