dimecres, 15 de novembre del 2006

S'inaugurà l'espai Zona Lliure

Al Recinte Rogelio Rojo

L'Ajuntament de Masquefa inaugura l'espai d'oci Zona Lliure
Un espai on no es pot fumar, ni consumir alcohol ni drogues

El passat divendres dia 10 de novembre, l’Ajuntament de Masquefa va inaugurar l'espai d'oci Zona Lliure, situat al Recinte Rogelio Rojo, dins del Pla Local de prevenció del consum de drogues: Tu decideixes!, que l'Ajuntament està posant en marxa. L'objectiu principal és oferir un espai de referència per als joves adolescents com alternativa al consum de drogues. Aquest projecte està adreçat als joves de Masquefa d'entre 12 i 17 anys, i ofereix una sèrie d'activitats permanents: futbolí, tennis taula, billar, escacs, bàsquet .. i diversos tallers que els joves podran gaudir gratuïtament, sempre que respectin la norma de no fumar, ni consumir alcohol o drogues mentre estiguin participant de les activitats. L’espai Zona Lliure només s'obrirà els divendres i els dissabtes a la tarda.
Coberta del llibre
'Qui diu no a les drogues?'

D’entrada és una doble bona notícia, està molt bé que s’obri un espai d’oci per a joves i està bé que l’ajuntament estigui posant en marxa un pla de prevenció del consum de drogues. Però ens sona una mica estrany que es vinculi tant directament una cosa amb l’altre. Algunes persones i alguns joves no ho han acabat d’entendre massa. “Un espai d’oci per a joves, lliure de drogues”, sembla que estiguin dient o insinuant que hi ha espais per a joves en els quals es permet consumir drogues. “Un espai per als joves com alternativa al consum de drogues sempre que respectin la norma de no fumar, ni consumir alcohol o drogues mentre estiguin participant de les activitats”, sembla que estiguin insinuant que en d’altres espais (l’institut, el polisportiu, la biblioteca, masquefaula, .. ?) els joves no respecten res i fumen, consumeixen alcohol o drogues.
Els experts i l’experiència diuen que és una cosa complexa la prevenció efectiva del consum de drogues. Les accions han de ser transversals i a tots els nivells, una bona informació i una bona formació són necessaris i cal la implicació de les famílies i del conjunt de la societat.
I està bé que les administracions procurin que hi hagi un bon ventall d’espais de formació i d’informació, d’esport i de cultura, d’oci i entreteniment, i en cada espai d’us públic hi ha d’haver normes que no permetin fumar, ni consumir alcohol o drogues i també les altres normes que calgui i es consideri necessari, però aquests espais haurien de ser per a tothom. A vegades, remarcar i anunciar d’aquesta manera, que obren espais per tal que el jovent no es drogui, pot produir els efectes contraris als que es volia i anunciava.
Coberta del llibre 'Alcohol i altres drogues'

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Teniu raó, però està bé que obrin espais d’entreteniment pels joves, aquí a Masquefa els joves estan bastant oblidats. Crec que aquest espai hauria d’estar obert cada dia i no només dos dies a la setmana.

Anònim ha dit...

No vull ser malpensat però... el maig hi ha eleccions i volem començar a fer veure que l'Ajuntament fa molt pel poble

Anònim ha dit...

!Pues es una lástima que no haya elecciones cada seis meses¡
Es la autentica realidad, no hacen nada por el pueblo hasta que no se acercan las elecciones, y cuando es así, lo que hacen es de cualquier manera y sin tener en cuenta todas las vertientes.
Habría que darles una lección y votar a los partidos con menos reconocimiento popular, para que cada partido tuviera pocos representantes, puede ser que así fuese un poco mejor, aunque la verdad es que al cabo de un tiempo todos son iguales.