dijous, 2 de novembre del 2006

Les eleccions al Parlament a Masquefa

També guanya l’abstenció

La candidatura més votada a Masquefa va ser la de CiU
Però ningú aconsegueix majoria absoluta

A Masquefa tampoc no hi va haver cap candidatura que aconseguís la majoria absoluta. La participació a Masquefa fou 7 punts més baixa que en les anteriors eleccions al parlament de Catalunya del 2003. La candidatura més votada a Masquefa va ser la de CiU i ha augmentat en nombre de vots i en percentatge. La segona més votada ha estat la del PSC-CpC, però ha baixat en nombre de vots i en percentatge. La tercera més votada ha estat ERC i també ha baixat en nombre de vots i en percentatge. La quarta llista en nombre de vots a Masquefa han estat per igual IV-EuA i el PP, però IV-EuA ha augmentat en nombre de vots i en percentatge i el PP ha baixat en vots i en percentatge.
És complicat endevinar les raons d’aquests resultats, cada persona decideix el seu vot a la seva manera, però de les raons que hem sentit a dir a alguns masquefins en reproduirem algunes de les que ens semblen raonades i elementals.
Alguns dels parers per la baixa participació: que ja estaven cansats de tanta comèdia, que en aquests anys tots plegats hi han fet massa escarafalls, que això d’avançar les eleccions no els agrada i que els partits haurien de fer l’esforç per complir els mandats sencers, que no els ha agradat que es fessin eleccions induïdes des de Madrid, ...
De la baixada dels vots del PSC-CpC: que no els ha agradat de la manera que han tractat i fet plegar al President Maragall, que tampoc els ha agradat que les eleccions es fessin per conveniència i al dictat del PSOE i del Zapatero, que no estava bé que el candidat fos decidit pel PSOE o el Zapatero, que no els agrada de la manera que governen els socialistes a Masquefa, ... Cal afegir que a Masquefa tampoc ha funcionat l’anomenat efecte Zapatero, hi ha força gent que manifesta la simpatia pel Zapatero però que no troba bé que decideixi que cal fer en la política catalana. Tampoc ha funcionat l’efecte Montilla, no han augmentat la participació dels masquefins d’origen andalús ni els que han votat ho han fet tots al Montilla. També hi ha electors de Masquefa que han volgut manifestar el seu descontentament per la manera com governen els socialistes a Masquefa, d’esquena a la gent, ens deia una persona. I tampoc a funcionat l’efecte que alguns del PSC esperaven, alguns deien que el considerable augment d’habitants de Masquefa amb persones vingudes del Baix Llobregat i de la Barcelona Metropolitana faria augmentar el vot socialista i això no ha estat així, si no hi saben posar remei ho poden tenir malament en les properes municipals.

Resultats a Masquefa
(Entre parèntesi els resultats de l’any 2003)
·
Cens: 5.668 (5.064)
Votants: 2.794- 49,29% (2.849 - 56,26%)
Abstenció: 2.874 - 50,71% (2.215 - 43,74%)
Vots nuls: 11 - 0,39 (11 - 0,39%)
Vots en blanc: 55 - 1,97% (25 - 0,88%)
Vots a candidatures: 2.728 - 97,64% (2.813 - 98,74%)
Vots vàlids: 2.783 - 99,61% (2.838 - 99,61%)
·
Convergència i Unió: 925 - 33,24% (822 - 28,96%)
Partit dels Socialistes de Catalunya-CpC: 770 vots - 27,67% (967 - 34,07%)
Esquerra Republicana de Catalunya: 353 - 12,68 (440 - 15,50%)
Partit Popular: 263 - 9,45% (307 - 10,82%)
Iniciativa Verds-Esquerra Alternativa: 263 - 9,45% (231 - 8,14%)
Ciutadans: 69 - 2,48%

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Considero que el tratamiento que dais a la información es partidista puesto que comentais ampliamente los resultados de una formación política como es el PSC desde el punto de vista de "lo mal que lo hacen" y no realizais un analisis realista del resultado donde destaca el incremento de esquerra o el % de ciutadans o la grandisima abstención de este municipio. Por otro lado considero que es importantisimo destacar que este es el resultado más importante ya que la abstención ha subido en un 7% de lo que deduzco que los partidos que han gobernado la generalitat y en Masquefa es cierto que deben realizar un esfuerzo puesto que han cometido errores pero también CIU debe plantearse por que la ciudadania no lo considera un partido capaz de generar un proyecto que ilusione y pueda ser una alternativa real. La ciudadania ha dado un aviso a todos los partidos políticos para que reflexionen por que los debates políticos y partidistas interesan solo ha los políticos pero los ciudadanos quieren realidades y propuestas a que solucionen sus problemas. No nos importa si el ayuntamiento es más o menos simpatico o si la oposición quiere que la alcaldesa no se vuelva a presentar lo que nos preocupa es que aumenten los servicios, que la vivienda sea accesible para los jovenes....

Anònim ha dit...

Pel que es diu en el comentari anterior, no sé si és la mateixa persona però de tant en tant hi ha comentaris semblants a aquest que sembla que no s’hagi llegit la noticia. Diu que no és destaca la abstenció i l’article en parla força:

“També guanya l’abstenció. .. La participació a Masquefa fou 7 punts més baixa que en les anteriors eleccions al parlament de Catalunya del 2003. .. Alguns dels parers per la baixa participació: que ja estaven cansats de tanta comèdia, que en aquests anys tots plegats hi han fet massa escarafalls, que això d’avançar les eleccions no els agrada i que els partits haurien de fer l’esforç per complir els mandats sencers, que no els ha agradat que es fessin eleccions induïdes des de Madrid, ...”

Que l'article parli més de la baixada socialista trobo que és normal, és la més considerable. I a Masquefa no hi ha hagut un increment de esquerra com diu el comentari.

I a molta gent de Masquefa si que ens interessa que hi hagi debat polític. El mal és que no n’hi ha. Debat polític és debatre de quina manera volem que l’Ajuntament es gasti els diners, quina mena d’urbanisme volem, quina mena de creixement, ...

Anònim ha dit...

Lo verdaderamente preocupante, en mi opinión, es que a los votantes no se les ocurra votar otras candidaturas que no sean las habituales y que más salen por televisión.
Si es claro y diáfano que lo están haciendo mal, vota a otros, no solo hay 3 o 4 partidos políticos, el descontento hay que mostrarlo así, votando a los menos populares que te parezcan más adecuados, si todos los que se han abstenido, hicieran lo comentado, entonces si que se preocuparían por hacerlo bien, ahora saben que se lo reparten entre 3 o 4, y un año u otro les toca.
Al final acabararemos como EEUU con dos partidos políticos y un presidente en concordancia con los votantes.

Anònim ha dit...

De totes maneres, espero que aquesta abstenció no es faci realitat en les eleccions municipals. Encara que unes eleccions autonòmiques no es poden comparar amb les municipals. Estic d'acord amb un comentari que es fa per aquí de que si es votessin partits minoritaris donat el descontent popular això sería una altre cosa.

Anònim ha dit...

Es veritat que a Masquefa si que ens interessa el debat polític; i el que ens toca de més a la vora és el de les municipals; en el que suposo que només hi haura dues opcions: o mantenim la Teresa Estruch (PSC) o fem el "canvi" segurament amb el Xavi Boquete (UPM o CiU). Que jo sàpiga de debat polític tenim la taula rodona de L'Alzinar on deixen intervenir al public, moderat per la Carme Junyent. Allà podrem fer preguntes, encara que els resultats de les eleccions són bastant cantats: Guanyarà la Teresa, sense majoria absoluta (perque tot el poble diu que ho fa fatal, però els nouvinguts la salvaran), els Independents segurament baixaran (amb lo del pla especial del casc antic, s'han cobert de gloria), els d'esquerra es mantindran o pujaran una mica, i el Xavi Boquete es mantindrà o pujara una miqueta. La Teresa tornarà a ser alcaldessa i diputada, i seguirà el seu estil de fer politica que la caracteritza, dir a tothom que si, no cumplir res, i tot els que ella fa, diu o pensa es perfecte i immaculat; el nostre poble és patetic: més val que tanquin l'Ajuntament