dissabte, 2 de setembre del 2006

L'Abocador, una bomba de rellotgeria

Carta d'un lector

L'Abocador ens matarà,
encara que no sabem quan!

Tinc la impressió que els ciutadans de Masquefa i suposo que en les altres poblacions afectades també, ni estan conscienciats, ni saben el tremend risc a què estem sotmesos tots els habitants en un radi de diversos Km. (millor no indicar quants) a la rodona.
Fem algunes reflexions per a intentar entendre que és el que més ens afecta en la nostra vida quotidiana a nivell de contaminació:
- L'aigua és fonamental i un nivell de contaminant elevat (segons el producte), ens produeix un dany a molt curt termini. Consumim entre 1 i 2 litres al dia.
- L'aire és més fonamental (sense aigua aguantes dies, sense aire escassos minuts) i per a produir un dany apreciable a curt termini hauria de contindre un nivell molt elevat d'un producte molt danyós, però hi ha una qüestió de molta rellevància i és la quantitat d'aire que passa pels nostres pulmons en un dia, com a orientació diguem que pot estar entre 10.000 i 20.000 litres per dia. (no és un error, consumim 10.000 vegades més aire que aigua).
- Els aliments a nivell de contaminació, poden tenir un efecte semblant a la ingestió d'aigua, d'això la gran importància que l'aigua que utilitzen per a obtindre els nutrients no estigui contaminada.
Podem concloure perquè tots tinguem les idees clares:
- Si les aigües subterrànies, provinents de la zona afectada per l'abocador, es barregen amb la potable en algun moment, o s'utilitzen per a regar els horts tenim motius més que fonamentats per a estar molt preocupats (si es consumeix aquella aigua, o aquells productes clar).
Si vostè detecta en algun moment, que en l'aire hi ha alguna olor rara, i aquesta vingués de l'abocador, llavors té 10.000 vegades més motius per a estar preocupat, i en aquest cas no s'escapa ningú, perquè tot el món ha de respirar, (si afegim que la contaminació pot ser de productes industrials i aquests poden ser molt tòxics, multipliqueu per 1000 el numero donat anteriorment)
Conclusió: com suposo (encara que mai se sap) que la contaminació de l'aigua potable per l'abocador és més improbable, hem de preocupar-nos un milió de vegades més per l'aire que per l'aigua.
Consell: envieu l'email que proposa el Diari de Masquefa a tot contacte i llocs que se li ocorreixi perquè s'assabentin de la bomba de rellotgeria que tenim en aquesta zona.
MS.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Aquesta carta fa posar la pell de gallina