diumenge, 12 d’abril del 2009

Han tancat el cementiri del Cementiri Vell

Foto denúncia

Es demana que treguin
aquesta porta i
tornin ha deixar l’indret
obert tal com estava


Quan anàvem a passejar cap el Cementiri Vell ens agradava anar a seure una estona a la zona del recinte de l’antic cementiri, el lloc on durant molts anys hi van enterrar els avantpassats de la gent de Masquefa, un lloc tranquil, arrecerat i molt agradable, amb unes precioses vistes.Ara ja no s’hi pot entrar, hi han posat aquesta porta que es pot veure a les fotos. No entenem aquesta política de tancar els recintes i posar portes a tot arreu, si algú vol fer malbé alguna cosa saltarà per sobre la porta i ho farà igualment, però les persones que hi volem entrar per a reposar i gaudir d’aquest lloc no ho podem fer.
Demanem a qui pertoqui, a la Parròquia, a l’Ajuntament, que treguin aquesta porta i tornin ha deixar l’indret obert tal com estava.
Una colla de les que passeja
Foto Denúncia
A Diari de Masquefa estrenem aquest nou espai de “Foto Denúncia”. Per aquest espai, tothom qui vulgui ens pot enviar fotografies, que hàgiu fet amb la camera fotogràfica o amb el telèfon mòbil, de coses que vulgueu denunciar o queixar-vos, de les coses que creieu que es podrien millorar, de qualsevol cosa o indret que trobeu que està deixat, brut, trencat o malmès, les coses mal fetes i les que no us agraden, de qualsevol cosa que us sembli que s’hagi de denunciar, .... Les fotografies cal enviar-les acompanyades d’un breu comentari o text explicatiu a diaridemasquefa@gmail.com

7 comentaris:

Anònim ha dit...

HI ESTIC TOTALMENT D'ACORD! Sempre ha estat sense cap porta i no ha passat res, ara no hi té perquè pasar-hi.

Es un lloc de tots i que hem de gaudir sense tenir obstacles. Com diuen en aquesta queixa molta gent quant passeja per aquella zona li agrada aseure's a veure les vistes desde el jardí de l'ermita.



SIUSPLAU QUE TREGUIN LA PORTA.

Maria ha dit...

Jo també m’afegeixo a aquesta petició, cal treure aquesta porta i deixar-ho tal com estava.

Anònim ha dit...

Que mai ha passat res? Res? Poc dieu de les destrosses que han fet a l'accés de radera a dins l'església, ni les pintades a les tombes, ni els cops a la porta d'entrada a l'església, ni un petit incendi que hi va haver no fa pas gaire.
A mi tampoc m'agraden les reixes. Penso que és més fàcil de posar un candau que no pas d'educar la gent perquè respecti els nostres records. Però prefereixo la reixa que no pas que es caguin a sobre d'una tomba.
Si tant us agradava com estava abans: Per què no vau denunciar quan va passar tot això que explico?
Voleu seure? Demaneu que us possin un banc. No voleu reixes? Eduqueu millor els vostres descendents? No voleu res i us queixeu de tot. Sou el Perro de l'Hortelano. Ah, per si de cas: mai he votat Convergent.

Anònim ha dit...

A tots els pobles i ciutats i a Masquefa també, hi ha gent i polítics, d’esquerres i de dretes, que voldrien treure els bancs dels carrers perquè a vegades hi brètols que els trenquen i a vegades hi ha gent que s’hi asseu a menjar pipes i deixa tot el terra brut de clofolles i a vegades s’hi asseu algun perdulari i això no agrada gaire, i voldrien tancar tots els parcs i jardins ja que sovint s’hi troben gargalls i cagarades de gos i també de persones i coses pitjor com ara condons usats i xeringues i ... i voldrien tallar tots els arbres ja que a la tardor cauen les fulles i embruten i .... i cada vegada hi ha més esglésies que tanquen les portes i fan pagar per deixar-hi entrar, i ... I això fa temps que passa, si ho recordeu ja ho va cantar el Jaume Sisa a “Han tancat la Rambla”.
Però en un país que se suposa lliure i democràtic no es pot fer pagar el que fan quatre brètols a tota la ciutadania, ni per culpa de quatre brètols ens poden estigmatitzar a tots com a feres, com també va cantar l’Ovidi Montllor a “La fera ferotge”.
Com molt bé diu la queixa, tancar portes no serveix de gran cosa, moltes vegades es produeix el fet contrari, és una manera de convidar a fer més bretolades.
Si fóssim en un país on estiguéssim més acostumats a la democràcia agrairíem aquesta queixa i que algú fes aquesta proposta de treure la porta i es debatria de manera respectuosa, ara i aquí es veu que no agrada que hi hagi queixes.
Doncs jo felicito a la colla que fa aquesta queixa i també demano que treguin aquesta porta.

Joan ha dit...

Jo crec que cal trobar els brètols que embruten i espatllen les coses, lliurar-los a la justícia, que reparin i paguin per les coses malmeses i també crec que cal treure aquesta porta.

Anònim ha dit...

Hola, jo volia dir que aixo hem sembla una prohibició com el que han fet a la ermita de Sant Joan Samora, a la que hi vaig anar fa uns dies a fer fotos i no hi vaig poder accedir, ni tant sols hi han horaris per poder passejar pels voltants i visitar-ho i aqui a Masquefa han fet igual, que passa, que no es propietat de tots aquest indret?, amb la porta encara s'incita més a la violencia, ja sabem el que prohibit atrau més,a qui calgui que prengui nota i es faci com al castell de piera, lliure acces a l'hora que es vulgui sense barreres ni portes, que us penseu, que som a la presó, ja bastant amb la aberració comessa amb les obres les obres de restauració del cementiri vell que no es va respectar rés la part arquitectonica, era mes barat possar ciment que ara ja hi posen portes i tancas, que será el proper fer una muralla al voltant??
NO VOLEM TANQUES VOLEM LLIURE ACCES SENSE HORARIS NI IMPEDIMENTS!!

Margarita Olomí -veïna de Masquefa-

Anònim ha dit...

al anonim que li sembla bé que hagin possar reixa, que de pás possi el nom i cognoms , que dins l'anonimat tot som molt valents cal tenir dos "collons" i signar el que escribim, i per cert que te de veure el partits politics amb el civisme?, no cal ser de convergencia ni de cap altre partir per veure que civisme i respecte no es igual a possar reixes, pot ser aixo debia ser en epoques franquistes, pero avui en dia queda fora de contexte barrejar politica amb accions correctores i cal entendre que el arreglar les cosses amb reixes, no es le es correcte, el que cal si més no, es respectar el patrimoni que es l'herencia i l'orgull del poble, es dir tenir cura del nostre entorn i més civisme!!.

Margarita Olomí- veïna de Masquefa-