dijous, 6 de gener del 2011

Daniel Mas, director de cinema documental


Dos vídeos de Daniel Mas
de Masquefa han estat seleccionats pel documental internacional "La vida en un dia” (Life in a day)


El masquefí Daniel Mas és un dels autors i codirectors de la pel•lícula documental "La vida en un dia” (Life in a day), dirigida per Kevin Macdonald i produïda per Ridley Scott. Dos vídeos seus han estat seleccionats d’entre 80.000 vídeos de tot el món.
La participació de Daniel Mas en aquest documentals són dos petits reportatges sobre el correfoc de la Festa Major de Masquefa i sobre el ball del Drac Bufut. Imatges vibrants de festa, dansa, foc i llum que a partir d'ara donaran la volta al món i projectaran internacionalment les festes dels diables, els correfocs i a la vila de Masquefa.

Ridley Scott, director de pel•lícules com "Alien", "Blade runner" i "Thelma i Louise", entre d'altres, és ara el productor d'aquest documental que s’ha fet només amb imatges gravades en un dia per usuaris del YouTube. I Kevin Macdonald, el director de cinema de 43 anys que va aconseguir la fama amb la pel•lícula de 2006 "L'últim rei d'Escòcia", és el director d’aquest original projecte. Per fer-lo van demanar als usuaris del YouTube, el 24 de juliol passat, que gravessin un moment de la seva vida i que pengessin el vídeo a la xarxa.
D’aquesta crida es van rebre 80.000 vídeos de tot el món, de 192 països, amb un total de 4.500 hores de gravacions. D’aquests 80.000 vídeos n’han escollit 331 per a fer aquest documental, d’aquests 331, 8 procedeixen de l’estat espanyol i d’aquest 8, 3 són de Catalunya, dos dels quals són els realitzats per Daniel Mas de Masquefa.

I ara han enllestit el documental que s'estrenarà al festival de cinema Sundance, als Estats Units, el 27 gener. Durant els últims cinc mesos, el director Kevin Macdonald, l'editor Joe Walker i un equip d'especialistes han estat treballant per editar les gairebé 5 mil hores de filmació rebudes des de 192 països per convertir-les en aquest documental que dura 94 minuts.
D’aquesta manera “La Vida en un Dia” esdevé un documental de característiques úniques filmat per usuaris de YouTube per explicar com és la vida de diferents persones a tot el món el dia 24 de juliol de 2010.
Tots els participants en aquest projecte als quals els han seleccionat els vídeos apareixen en els crèdits del documental com a codirectors.
El 27 de gener es podrà accedir a la transmissió en viu del Festival de Sundance, la qual acabarà amb una sessió interactiva de preguntes i respostes amb el director. Els que no puguin veure-ho en viu a aquesta hora, podran veure les repeticions en diferents horaris en tot el món. Més endavant, també hi haurà disponible una versió per comanda del documental, que serà gratuïta.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona Daniel.
Ets un crac!

Daniel Mas ha dit...

Gràcies però ni ni ha per tant.

Anònim ha dit...

Efectivament, no n'hi ha pert tant. Tot i això, felicitats per la potra!!!