dijous, 18 de novembre del 2010

Demanen 5 anys de presó per a un masquefí

El fiscal demana 5 anys
per tirar unes vambes
a l'alcaldessa de Collbató


"L'acusat, d'una plataforma veïnal opositora, nega que hi hagués una agressió"

"Sosté que pateix «una represàlia» per protestar contra un pla urbanístic"


Cinc anys de presó. Aquesta és la pena que demana el fiscal del Jutjat d'Instrucció número 2 de Martorell per a un veí de Collbató (Baix Llobregat) acusat de llançar-li unes vambes velles a l'alcaldessa, Josefina Martínez (PSC), en un ple municipal. Francesc Raset, de 52 anys, nega l'acusació i insisteix que només les va deixar caure «sense el propòsit de causar-li cap mal».
Francesc Raset, ahir a casa seva, a Masquefa. Marc Vila

Els fets es remunten al ple celebrat el 16 de març de l'any passat, després de la resolució favorable de la conselleria de Política Territorial i Obres Públiques al projecte d'ampliació del parc empresarial Les Ginesteres de Collbató. La plataforma Salvem Montserrat, de la qual Raset és portaveu, havia presentat 1.200 al·legacions i més de 80.000 firmes contra l'ampliació sense haver rebut cap resposta per part de l'ajuntament. «L'alcaldessa no havia tingut en compte l'opinió dels ciutadans i, ja que per la via formal no ens feia cas, vaig decidir fer-ho per la informal», explica Raset, que recentment ha traslladat la seva residència a Masquefa (Anoia).
«Vaig pensar que imitant el periodista iraquià que havia llançat les sabates a Bush, els mitjans de comunicació ens farien cas», narra l'acusat. No obstant, ell assegura que no ho va arribar a fer: «Em vaig aixecar cap a la taula i vaig deixar caure les vambes, no les hi vaig tirar a sobre. Va ser com si les hi passés. Les vambes van caure a sobre la taula i ni els gots de vidre ni les ampolles que hi havia es van moure».
En canvi, a les seves conclusions provisionals el fiscal exposa que Raset va llançar a la cara de l'alcaldessa les dues vambes mentre li deia «¡Josefina, per al cas que fas de les 1.200 al·legacions! Té, aquest és el poble que vols, ¿eh?». Per això l'acusa d'un delicte d'atemptat contra un membre de la corporació local i demana una pena de cinc anys de presó i una multa de 9 mesos a raó de 12 euros diaris, és a dir, 3.240 euros.

Negativa a parlar

L'alcaldessa de Collbató no va voler donar ahir la seva versió a aquest diari. Només va dir que «als tribunals es decidirà qui té raó i qui no» i que la polèmica no és bona per al municipi.
Tres regidors de l'oposició a l'alcaldessa, Josep Estradé, Jordi Serra i Eulàlia Sallés, del Grup d'Independents de Collbató (GIC), sostenen que no hi va haver agressió. «Les vambes es van llançar de dalt a baix, no com si volgués tocar ningú». R.G., veí de Collbató que era al saló de plens, coincideix que les vambes van ser llançades «en paràbola i no a la cara».
Al conèixer la petició del fiscal, Raset va enviar una carta a l'alcaldessa en què li demanava que retirés la denúncia. Davant la negativa de Martínez, Raset ha fet pública la carta, ja que considera que «l'actitud de l'alcaldessa és una represàlia per les protestes impulsades per Salvem Montserrat». En aquesta, l'acusat demana perdó «al membre de la corporació municipal que s'hagi pogut sentir ofès».
Salvem Montserrat ha iniciat una campanya de recollida de firmes a través de la seva pàgina web per evitar que Raset vagi a la presó. Ahir, més de 600 persones ja havien firmat.
Gemma Aleman
Manresa. ElPeriódico.cat
· Article publicat a El Periódico de Catalunya el 18.11.2010
· Més informació: Salvem Montserrat

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A més d'un alcalde li aniría bé un bon cop de sabatilla als pebrots, sobre tot als que estàn cobrant calladets de la merda de l'abocador i deixan't el nostre entorn completament desfet.
Llástima que aquest masquefí no lluiti més per el seu poble, jo ja li ajudaria amb unes bones esperdenyes.

El que no comprenc és com la gent que hi había allà no va llençar més sabates a la poca vergonya de l'alcaldessa.

!!Vinga masquefí!!, que necesiten moltes sabates aquests malparits. t'emporto algunes??

Estem amb tu.

Anònim ha dit...

Si,cinc anys de presó per tirar unes sabatilles... mare meva... i després per coses més greus com matar a una persona a vegades ni entren a la presó. Que s'ocupin d'altres coses i que deixin a aquest home en pau, que lo maxim que li podria haver fet a la alcaldessa es un nyanyo al cap...