diumenge, 27 de juny del 2010

Festes Majors Autogestionades d'Alboraia

Del 3 a l’11 de juliol de 2010

Fesmal 2010
Una forma diferent de gaudir de les Festes Majors d’Alboraia

Des del dia 3 fins al dia 11 de juliol tindran lloc a Alboraia (L’Horta Nord, País Valencià) les Festes Majors Autogestionades, concerts, tallers, contacontes, circ… Tota la gent de Masquefa, i d’arreu, hi està convidada. Es pot consultar la programació detallada al seu web Fesmal.
>>>
Amb aquestes festes majors autogestionades es vol oferir activitats pensades des del poble i per al poble i fomentar les diferents expressions de cultura popular.
Amb l’assemblea com a òrgan sobirà per prendre les decisions.
Autogestionades perquè prescindeixen de les subvencions de les administracions o empreses privades per tal de no perdre autonomia.
Són espais de treball voluntari on ningú no cobra per treballar i la principal font de finançament són les barres.
Enguany ja son quatre els col·lectius que les organitzen, units pel mateix objectiu: fomentar la participació activa de la ciutadania en tots els afers de la vida diària d’aquest poble, però començant per ací, per les festes majors, alhora que s’aprofundeix en la cohesió social.
Es vol fer una programació amb uns continguts culturals i artístics on tinguen cabuda els i les artistes del poble -una gran mancança de l’ajuntament-, i en aquest sentit, es vol mostrar l'agraïment als artistes del poble que han accedit a col·laborar amb aquestes festes i demanar disculpes aquells amb qui, per diverses raons, no s’ha pogut contactar. Salut i bona Festa Major Autogestionada.
FESMAL és un espai impulsat unitàriament des de quatre col·lectius d’Alboraia: Alboraia per la Cultura, Dimonis de l’Avern, Espai de Circ i Llaurant Cultura, però obert a la resta de la població.
Aquestes quatre associacions integrants estan d’acord amb els següents punts:
- que el finançament de les festes no provinga en cap percentatge d’entitats oficials o privades que posen en compromís la independència i l’autonomia dels projectes;
- que en l’organització d’aquestes no hi participen partits polítics ni ONG vinculades directament a aquestos;
- que no hi entren a participar associacions ni ONG que promouen el maltractament dels animals, la discriminació sexual ni les idees feixistes;
- que siguen models organitzatius horitzontals/assemblearis;
- i que tots els beneficis que puguen generar les festes es destinen a iniciatives de caire social i/o cultural.
FESMAL també valora com a molt important l’agermanament amb la Coordinadora de Festes Majors Autogestionades (CFMA), per tal de coordinar esforços i tindre capacitat de resposta comuna.
Més informació: Fesmal2010 - Fesmal al Facebook

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Fantàstiques i esplèndides aquestes festes.
Els grups de Masquefa s’hi haurien d’emmirallar i organitzar unes festes així de creatives i independents de l’Ajuntament i recuperar la creativitat, l’esperit crític i la incidència social que han anat perdent.
L’Ajuntament de Masquefa, amb Convergència i Unió i amb els socialistes, ha anat aconseguint que la majoria de grups i associacions de Masquefa esdevinguin grups supeditats a l’ajuntament o bé estiguin a sota mínims.
Bones Festes Alboraia!

Anònim ha dit...

i "Visca Alboraia" !!!

Anònim ha dit...

i l'informació de les nostres FESTES MAJORS...........???