diumenge, 23 de maig del 2010

L'alcalde de Masquefa rendeix plebeisme a Madrid

Els alcaldes rendeixen plebeisme
a la «Cort econòmica espanyola»

Els batlles de 40 municipis catalans van a
"vendre" polígons catalans a Espanya.


Trobada dels alcaldes amb representants
dels sectors econòmics de Madrid.


No van anar a París, ni Marsella, ni Washington, ni a Milà, ni a Singapur. L'entelèquia mundana de la hispanocentralitat del "Madrid Villa y Corte" encara marca l'ADN de molts alcaldes catalans. La darrera mostra fou aquest divendres, quan un quarantena d'alcaldes catalans van presentar a Madrid el seu projecte conjunt de promoció de sòl industrial. Vendre terra catalana a Espanya perquè facin el seu negoci.
Es tracta de més de 50 milions de metres quadrats de sòl industrial que tenen a la seva disposició més de 900 kilòmetres d'autopistes, una completa xarxa de carreteres i ferrocarrils, sis ports estratègics del mediterrani i aeroports amb connexions estatals i internacionals. D'aquesta manera els alcaldes busquen atraure inversió industrial 'de qualitat' oferint 'confiança' a l'inversor, una posició geogràfica estratègia i unes 'importants' infraestructures.
Els municipis que s'han unit per promocionar plegats la indústria en temps de crisi són: Barberà, Barcelona, Castellar del Vallès, Cerdanyola, Cornellà, Gavà, Llinars, Manresa, Les Masies de Voltregà, Masquefa, Mataró, Òdena, Olvan, Parets, Pineda, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Cugat, Sant Quirze, Santa Margarida de Montbui, Santa Maria de Palautordera, Subirats, Terrassa, Torelló, Ulldecona, Viladecans, Vilanova del Camí, Agramunt, Les Borges Blanques, Cervera, Lleida, Vilagrassa/Anglesola, Vilanova de la Barca, Ascó, Móra la Nova, Reus, Tarragona i Salt.
A l'acte també s'hi van afegir representants de tots els sectors que pequen pel mateix defecte. L'empresarial amb les cambres de comerç, el sindical amb UGT i CCOO, l'institucional representat per Incasòl, el govern espanyol, els alcaldes i els organitzadors, la Federació Catalana de Municipis.
A part de vendre valor estratègic de Catalunya per la seva situació geogràfica, els assistents van "vendre altres factors". Un dels més curiós fou el del secretari general d'UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez. El sindicalista va destacar que Catalunya pot estar ben orgullosa de la seva “centenària cultura industrial i això no ho poden aportar moltes comunitats autònomes”.
Quico Sallés
· Article publicat a Nació Digital el 22.05.2020
· Altres articles relacionats:
· Repugnància
· Es promociona el sól industrial català a Madrid

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Boquete ha venut la Masquefa industrial a Madrid. Lamentable. Aixo que ell es molt català. Manel.

Anònim ha dit...

Perquè no en venen l'abocador, ocupen molt de terreny i es portarien tota la merda que ens han portat detotarreu. Us extranya del Boquete que vengui Masquefa? pero si ja fa temps que en cobra molt de l'abocador, i on van els diners????????? no ho sabem.

Molt maca la casa que s'hi esta fent.

Anònim ha dit...

Hi ha comentaris que, per molt anònims que vulguin ser, delaten als seus autors pel verí que contenen...