dilluns, 6 de juliol del 2009

El carrer Montserrat sense arbres


‘Amics arbres · Arbres amics’ denuncia que l’Ajuntament de Masquefa ha tallat
tots els arbres del
carrer Montserrat


‘Amics arbres · Arbres amics’ el grup de defensa dels arbres dels països catalans, denuncia la tala dels arbres del carrer Montserrat de Masquefa perpetrada per l’Ajuntament i ha fet arribar el següent escrit als mitjans de comunicació i autoritats del país:
“A Masquefa no hi hagut gaires governs municipals que hagin tractat bé els arbres urbans, però l’equip de govern actual, format per Unió Democràtica de Catalunya i el Partit Popular, està fent la pitjor política contra els arbres que en aquest poble s’hagi vist mai. Des que governa aquesta coalició dels dos partits de dretes demòcrata cristians, català i espanyol, que no han parat d’eliminar arbres dels carrers, places i jardins de Masquefa. Ara li ha tocat als arbres del carrer Montserrat, unes mèlies que es van plantar quan es va començar a urbanitzar el carrer i que ja tenien gairebé 50 anys.Això si, sempre troben una excusa per tallar els arbres, normalment diuen que estaven malalts o que feien nosa. En aquest cas dels arbres del carrer Montserrat l’excusa ha estat que s’han de fer noves les clavegueres dels carrers Montserrat, Verge de la Mercè i Virolai i que aquests arbres fan nosa i a més que són els culpables de que les velles clavegueres es fessin malbé. Però la veritat és que si les arrels dels arbres han entrat a les clavegueres és que aquestes ja s’havien fet velles i estaven fetes d’una manera i amb uns materials que han propiciat que això pogués passar. Si l’Ajuntament hagués volgut aquestes obres s’haurien pogut fer sense tallar cap arbre i posant uns col·lectors resistents a les arrels dels arbres i amb unes voreres noves amb uns escocells adaptats a la grandària d’aquestes mèlies.A l’Ajuntament ja ho saben que és molt important respectar els arbres, que els arbres són moltes coses, que són una companyia i un referent per a moltes persones, que aquests arbres eren un testimoni viu de la historia d’aquest carrer i aquest barri, que tenir arbres frondosos a prop ajuda a fer més felices a les persones, que la millor manera de fer més agradable i respirables els pobles i ciutats, de disminuir la calor de l’estiu i la contaminació i la pols ambiental de tot l’any és plantant arbres i respectant els que hi ha. Però els que manen a Masquefa això no els importa gens ni mica, han tirat pel dret i ens han mostrat un altre vegada la seva cara més agressiva contra els arbres i el seu menyspreu per les persones, el medi ambient i la natura.
Aquestes obres dels carrers Montserrat, Verge de la Mercè i Virolai estan finançades pel Fons Estatal d’Inversió Local del govern d’Espanya per a pal·liar l’atur, uns fons que molts ajuntaments han gastat molt malament, malbaratant els cabals públics en obres no prioritàries i que molt sovint han causat i produït pèrdues ambientals i patrimonials irreparables, com ara en aquest cas. Els que donen i demanen aquests diners haurien de vigilar més com es gasten i haurien d’assegurar-se que no és perjudicarà els arbres i no es produirà cap agressió mediambiental.”
En la versió d’aquest comunicat que han posat a la seva web també diuen que : “Aquest estiu, en propers articles, anirem explicant d’altres barrabassades que ha fet aquest ajuntament de Masquefa contra els arbres”.
· Un altre agressió als arbres de Masquefa · Amics arbres · Arbres amics ·

5 comentaris:

Barrett ha dit...

Va haver algún tipus de pressió per part dels veins per defensar els arbres?
Abans de realitzar aquesta tallada d'arbres es va fer un comunicat als veins?
Ai! amics meus, perquè em molesteu i em voleu crispar enviant-me notícies com aquesta, si sabeu que la cobardia d'uns i la mediocritat dels altres fan que les coses sempre vagin a pitjor!
Espero que demà es tallin la resta d'arbres del municipi. Com a notícia serà millor que aquesta, ara, com a realitat, la cosa quedarà ben bé, igual.
En el fons, oi? que ens agrada més cripar-nos que actuar?

M. ha dit...

A l’Ajuntament de Masquefa només l’importa gastar, gastar per gastar, malgastar.
Gastar per tallar els arbres, gastar per posar uns altres arbres, gastar per tot menys per les coses més necessàries. Es nota molt que els diners no són d’ells, però els ciutadans ho hauríem de vigilar més.
A l’alcalde ja li diuen “el malgastador”.

un vecino de la c montserrat ha dit...

soy un vecino de la calle montserrat que voy en silla de ruedas, estos señores amigos de lo arboles tambien deberian de ser amigos de las personas.por la calle montserrat no se podia pasear por la acera y si se miran el proyecto veran que se hacen aceras transitables y se reponen los arboles

Anònim ha dit...

Buenas noches. Todo bien con lo del "Diario de Masquefa" pero esta última fotografía que muestra este informe ha sido plagiada de una web que se llama "panoramio". Podeis ver el enlace que adjunto. http://www.panoramio.com/photo/16159470

La mencionada fotografía está protegida por COPIRIGHT.

Dada esta situación estaría bueno pedir permiso para utilizarla en cualquier medio (así como pides permiso para colgar un video de youtube), esto es peor dado los derechos de autor que poseo sobre esta foto.

Saludos

P.M. ha dit...

Hola,
Suposem que deus ser el Marcos Gastón. Ens hauries de donar algun correu electrònic per posar-nos en contacte amb tu i explicar-te com va anar això d’aquest article i parlar d’aquesta foto que ens dius. El nostre correu, que també hi és a la web, és : diaridemasquefa@gmail.com
Gràcies
Diari de Masquefa