dijous, 10 de juliol del 2008

Del conflicte entre Unió i Convergència a Masquefa

Es tornaran a presentar per separat Convergència i Unió a Masquefa?

Tothom sap els conflictes, les discrepàncies, les lluites pel poder que hi ha entre els partits Convergència i Unió, i que un dels llocs on més conflictes hi ha hagut sempre és a Masquefa, són de domini públic i ben coneguts a tot arreu. El cas dels conflictes a Masquefa es posat com exemple molt sovint en diversos fòrums polítics i d’opinió. Ahir, Lluís Recoder, el proper responsable de política municipal de Convergència va parlar de tot això i de la possibilitat que aquests dos partits es presentin per separat a les eleccions en els llocs conflictius, i avui a "Directe!cat!" hi ha un article que ho explica i que reproduïm a continuació.

Per Recorder no és "dramàtic" que CDC i UDC es presentin per separat a les municipals
Ha participat en una conferència de 'Desfederem-nos'

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha afirmat aquest dimecres que no s'ha de veure com una 'qüestió dramàtica' que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i Unió Democràtica de Catalunya (UDC) es puguin presentar per separat en les pròximes eleccions municipals. Recoder opina que seria un bon marc perquè les dues formacions puguin presentar-se davant els ciutadans 'cadascun amb les seves sigles' en comptes de fer un 'esforç' per tancar un acord que després queda 'mal tancat'. En el col·loqui organitzat per 'Desfederem-nos', l'alcalde de Sant Cugat ha considerat que presentar-se per separat és una bona opció per aquelles poblacions on hi ha conflictes interns entre les dues formacions.
Lluís Recoder ha participat aquest dimecres a Salt en una xerrada col·loqui titulada 'la política municipal i les relacions amb UDC' que ha organitzat la plataforma 'Desfederem-nos'. Tot i que ha afirmat que veuria amb bons ulls que les dues formacions es puguin presentar per separat en aquestes poblacions més conflictives, ha deixat clar que personalment aposat per potenciar la fusió dels dos partits. 'Per ser el que la majoria de la ciutadania pensa que som, un sol partit', ha argumentat Recoder.
Malgrat aquest punt de vista considera que la federació nacionalista no s'ha 'd'obessionar' per anar sempre de bracet a les eleccions. Opina que 'a vegades' més val presentar-se per separat que protagonitzar disputes internes o 'acords mal tancats'. A més, ha volgut deixar clar que es tracta d'una opinió personal però que per arribar a una conclusió definitiva caldrà esperar als resultats del congrés de la federació previst per d'aquí dos dies. Recoder no ha aprofundit més en algunes de les esmenes que Desfederem-nos presentarà en aquest congrés.
Precisament el portaveu de la plataforma i president local de CDC a Salt, Lluís Rovira, ha posat sobre la taula els 30 motius que els duen a voler que CDC i UDC siguin, a partir d'ara, dos partits polítics diferents, tot i que deixen les portes obertes a pactes postelectorals puntuals. Rovira s'ha mostrat convençut que després del congrés –en el que preveuen rebre un ampli suport- seran les federacions locals les que decidiran si es presenten junts o per separat.
Rovira s'ha referit, sobretot, a les poblacions on hi ha 'conflicte' dins el mateix partit. Salt, Banyoles, Igualada, Gavà, Sant Fost, Masquefa, Lleida, Sitges, Verdú, Balaguer o Sant Quirze són un d'aquests punts conflictius segons Desfederem-nos.
El portaveu de la plataforma ha criticat que UDC no hagi complert el pacte de fusió dels dos partits d'ara fa quatre anys i, per això, considera que l'única opció és anar per separat. A més, considera que s'ha posar punt final a la 'por' d'anar per separat a pròximes cites electorals. 'Unió no és valenta per presentar-se sola a les eleccions i demostrar quin és el seu pes a la política catalana', aquest és només un dels arguments que posen sobre la taula per reclamar aquesta 'desfederació'.
Les discrepàncies polítiques entre les dues formacions, el paper d'UDC en la sentència del constitucional contra l'Estatut o la proximitat amb les tesis del PP són, segons Desfederem-nos, altres dels motius pels quals CDC i UDC haurien d'anar per separat.

· Article publicat a Directe!cat! el 10.07.2008