dijous, 22 de novembre del 2007

Numancia Rojas a Masquefa

El 24 octubre 2007

La contacontes Numancia Rojas explicarà contes de dones

El proper dissabte dia 24 de novembre a les 8 de la tarda, a l’Escola Bressol de Masquefa, la contacontes Numancia Rojas oferirà la sessió de contes ‘Amazonas’. La sessió durarà aproximadament uns 50 minuts. No us ho perdeu, segur que us agradarà

Els contes
'Amazonas'. Dones valentes, dones que es van fer a elles mateixes, dones que no es van deixar dominar i que ho van donar tot. Dones treballadores, divertides, lluitadores, sensuals i múrries. Totes elles són les protagonistes d'aquesta sessió de contes. Contes de la tradició oral de diferents països de Llatinoamèrica i contes literaris d'autores i autors com Ángeles Mastretta, Isabel Allende, Mario Benedetti, Eduardo Galeano, Onelio José Cardoso, i alguns de propis.

La contacontes
Numancia Rojas és una contacontes, una narradora oral, una xilena que de petita ja explicava contes a als seus nebots i de jove als seus amics i companys. L’any 1983 va anar a Veneçuela on es va iniciar com a narradora de contes de manera professional de la ma del professor Daniel Mato, un home que va promoure un gran moviment de narradors orals.
A l’abril del 1987 va anar a viure a Alacant, on va començar a impartir tallers de narració oral i va ensenyar a contar contes a més de mil cinc-centes persones en els 10 tallers que va impartit en la Universitat d'Alacant i dues en la Universitat de València, a més d'organitzar cinc maratons i d'oferir múltiples recitals de contes en diverses ciutats del país.
El febrer de 1998 va fixar la seva residència a Barcelona on continua donant tallers a docents, bibliotecàries i bibliotecaris i estudiants universitaris i col·labora també amb les facultats d’Educació de la Universitat Ramon Llull i de la Universitat Jaume I de Castelló.