dijous, 9 d’agost del 2007

Un terratrèmol als voltants de Masquefa

De 3,3, 2,7 i 2,3 graus a l'escala de Richter

Un moviment sísmic
sacseja la contornada


Ahir dimecres dia 8 d’agost, cap a tres quarts de set de la tarda un terratrèmol de 3,3 graus a l'escala de Richter, amb epicentre al municipi de El Bruc va sotragar diversos municipis d'aquesta contornada. Els Hostalets de Pierola, La Torre de Claramunt, Piera, Mediona, Sant Esteve Sesrovires, són alguns dels municipis que van notar els efectes del moviment sísmic.
Al cap d’uns 15 minuts es va registrar una rèplica sísmica de 2,3 graus i avui dijous, a la matinada, a les 4 i 28 minuts hi ha hagut una tercera rèplica de 2,7 graus de magnitud a l'escala de Richter amb epicentre a la mateixa zona, al sudoest del Bruc, entre El Bruc i Piera.
Unes sacsejades intenses però curtes, aquests moviments sísmics han estat considerats de baixa intensitat i no excepcionals i no es descarta que en les pròximes hores es produeixin noves rèpliques.
A Masquefa no es va notar gaire, sobretot la gent que estava al carrer o en una planta baixa, però si que ho van notar la gent que estava en algun pis, molts d’aquests van tenir més d’un ensurt al sentir la sotragada i al veure tremolar els objectes i els vidres.
No sabem si aquests moviments sísmics han afectat l’estructura estantissa de l’abocador de Can Mata dels Hostalets de Pierola i si propers terratrèmols podrien empitjorar la seva seguretat. S’espera que l’empresa Cespa-Ferrovial, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola i la Generalitat de Catalunya, informin ben aviat a tota la ciutadania.

Imatge: El Periodico

1 comentari:

Anònim ha dit...

CESPA es cuida molt bé de no fer mai cap acte que pugui posar en dubte la seva capacitat de gestinar l'abocador.
Per la qual cosa, i sobre tot si el perill es fa massa evident, callaran quan més millor, mai posaran una alerta a la població ni informarà de que realment pasa.

Ens donarem comta quan la pudor. els gasos i les malaties comencin a fer destrosses a la població.

El que hem de fer és trucar al nostre juntament de Masquefa i reclamar que ens donin l'informació requerida, i preguntar si l'ajuntament de la nostra vila s'ha posat en contacte per saber del cas amb l'ajuntament d'Hostalets JA QUE HI HA PERILL .

Mai hem de deixar la nostra seguretat en mans de CESPA son els els que estan enverinant la terra i les pesones.

Truquem a l'ajuntament i exigim respostes.

COORDINADORA D'AFECTATS PER L'ABOCADOR D'HOSTALETS DE PIEROLA.