dijous, 28 de setembre del 2006

La llibertat d'informació i el poder

Llibertat d’informació, d’expressió, d’opinió, llibertat de premsa


Si no hi ha llibertat d’informació, no hi ha llibertat

Diuen que la lluita per la llibertat no s’acaba mai, després de cada fita aconseguida, alguns o altres, ja miren de trobar la manera de tornar enrera i de posar-hi traves de tota mena. La llibertat d’informació, d’expressió, d’opinió, la llibertat de premsa, és una d’aquestes llibertats que arreu del món s’ha d’anar reclamant cada dia, i a Masquefa també, és una llibertat que molesta i incòmoda al poder.
I quan la llibertat d’informació, d’expressió, d’opinió, la llibertat de premsa, s’exerceix des de la independència, encara molesta i incòmoda més al poder. Algunes persones que havien estat acèrrimes defensores d’aquestes llibertats, quan tenen alguna mena de poder sembla que s’hagin reconvertit en un d’aquells censors d’abans, generalment personatges del ‘movimiento’ que més tard es van anar reciclant al servei dels que detecten el poder en cada moment. Però caldria que recordessin i cal recordar a tothom que si no hi ha llibertat de premsa, no hi ha llibertat.
El dia 6 de setembre vam publicar l’article “L’opacitat de les feines de l’Ajuntament”. Aquest article és un dels que ha generat comentaris, comentaris de tota mena. Un dels comentaris diu entre d’altres coses: “... Espero la disculpa pertinente y la exclusión inmediata de los datos privados de estos individuos ...”. No li pensem pas fer gens de cas. No hem fet res que no es pugui fer. No s’ha publicat cap dada personal privada, de les especialment protegides per la llei. Les dades que s’han publicat són dades ja publicades anteriorment en els butlletins oficials i que es poden consultar, llegir i reproduir. Dades que segons la llei són d’accés públic, consultables per qualsevol persona i que no es necessita el consentiment de ningú per a publicar-les.
Posteriorment hem rebut per correu electrònic 4 peticions personals demanant que els traiem de la llista de persones contractades per l’Ajuntament. Com que ens agrada poder complaure als lectors de ‘Diari de Masquefa’, traurem de la llista el nom de totes les persones que ens ho demanin. No hi ha cap problema en fer-ho. D’aquesta manera podrem millorar la informació donada en aquest web. Però agradi o no, seguirem explicant coses de l'Ajuntament, els ciutadans tenim dret a saber que es cou a la casa gran.

· Font de les dades de l’article “L’opacitat de les feines de l’Ajuntament”:
· Actes Juntes de Govern Local.
Ajuntament de Masquefa.
· DOGC. Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya
· BOPB. Butlletí Oficial Província Barcelona
· Cerca a Internet

7 comentaris:

Anònim ha dit...

La ley de Protección de Datos les ha venido muy bien a algunos Aytos. poco transparentes, y así, cada vez que se les ha pedido algo relacionado con personas, edificios, parcelas, etc. se escudan sistemáticamente en la citada ley para no concederlo y en consecuencia no puedes, o bien consultar a esas personas , o comprobar algo ilegal que se hizo, etc. en definitiva una ley que está hecha para que algunos no saquen provecho la están utilizando los ayuntamientos pàra su propio provecho.
Pero si seguimos indagando al final todo saldrá a la luz, que se animen todos los que consultan el Diari de Masquefa, y comenten todo aquello que no les ha parecido correcto.

Anònim ha dit...

Genial aquesta decisió que heu pres.
Heu tret els noms però ara encara sabem més coses d’aquests contractes.
I segurament que algunes persones de les que heu tret el nom és de les que estan enxufades.
Elles mateixes s’han posat en evidencia.

Anònim ha dit...

Opino que si habeis escrito una lista de nombres podríais poner también los vuestros. ¿Por que os ocultais bajo unas iniciales? ¿Porque no haceis oposición a cara descubierta?

Anònim ha dit...

Llegint els comentaris, i el vostre article, no puc més que recordar una situació gairebé idèntica que s'ha donat a Copons. A Copons tenim "partit únic" i res no sabíem del que es feia a l'Ajuntament. Ara que una sèrie de persones ens hem informat i hem començat a opinar sobre els projectes faraònics del nostre alcalde, sobretot a través del blog Copons.info, ens han començat a criticar de la mateixa manera: que diguem el nostre nom (tothom sap qui som, realment), que si no ens agrada muntem una oposició, que es molt fàcil criticar i no fer res, etc...

Patètiques, com sempre, les reaccions dels polítics quan el seu poder, i la seva corrupció, perilla!

Anònim ha dit...

La libertad de uno comienza donde acaba la de otro. El respeto esta por encima de la libertad y de las leyes puesto que para ser libre realmente es necesario ser respetuoso con los demás. ¿Que libertad es la que perjudica a personas anónimas sin afinidad política que intentan trabajar con un contrato temporal en el ayuntamiento de su pueblo y por ello son juzgados y criticados publicamente por intentar ganar 800 euros al mes ?¿Que derecho tiene un blog a publicar y juzgar a todos como si fueran enchufados y dañar su intimidad?
SOLO CON PERJUDICAR A UN INOCENTE YA NO MERECE LA PENA ESTE ESCARNIO.
¿Por cierto vosotros donde trabajais? ¿quizás quereis ser enchufados también y no os dejan?

Anònim ha dit...

Pel comentari que fa aquest del 9/10/06 23:57.
He llegit tots aquests articles i els comentaris i em sembla que queda molt clar que el Diari de Masquefa critica la conducta de l’Ajuntament i la poca informació quan convoca llocs de treball. Jo no veig que critiqui als treballadors.
I l’únic que veig que diu que aquests treballadors són uns “enxufats” és ell: “quereis ser enchufados también”.
¿Com és que molts Ajuntaments sempre posen les convocatòries de qualsevol treball a les seves webs i als seus butlletins informatius i el de Masquefa no ho fa?
L’únic que fa escarni de tots els masquefins és l’Ajuntament de Masquefa.

Anònim ha dit...

¿Por que no poneis donde trabajais todos vuestro nombre y apellidos a ver si estamos todos orgullosos de lo que haceis para ganaros la vida?¿Que creeis que trabajar en el ayuntamiento es lo mejor del mundo?¿Ya veo las colas de personal que quiere trabajar de policia local en los ayuntamientos y las pruebas durisimas que tienen que hacer para descartar los no seleccionados?
No critiqueis más y presentaros en la ultima convocatoria publica para el ayuntamiento de Martorell que es donde yo resido se presentaron 2 para 4 plazas. Es vuestra oportunidad no la dejeis escapar.Cuando consigais el puesto teneis la vida solucionada. Corran corran que los funcionarios de los ayuntamientos por ejemplo para trabajar en la Brigada quitando mierda por una mierda de sueldo son los más valorados del mercado laboral.