dijous, 22 de desembre del 2005

Concentració per l'Horta de Vera a Alboraia

L'Ajuntament estava ocupat per gent del PP

500 persones protesten per l’actitud de l’Ajuntament d’Alboraia
L'alcalde ha suspès el Ple

Ahir dimecres dia 21, hi havia convocada una concentració per evitar els plans de l'alcalde per destruir l'horta de Vera, la vida dels seus habitants i el patrimoni de totes les valencianes i valencians i per anar després al ple ordinari que es feia a l'Ajuntament a les 20h.
Cap a les 19:30 s'han concentrat unes 500 persones a la plaça del poble d'Alboraia, convocades per l'Associació "Salvem l'Horta de Vera" i la Plataforma cívica "SOS Alboraia". Des d'allí s'han dirigit fins l'Ajuntament on s'ha llegit un manifest. Després la policia ha comunicat que el saló de plens té capacitat per 120 persones i que només podrien entrar 20, lo que feia preveure que ja hi havien 100 persones dins. Aquests eren simpatitzants del PP que hi eren allí perquè no hi puguessin entrar els manifestants i anaven preparats amb cartells en defensa del PP.
Però els propietaris de les terres estan molt emprenyats amb l'alcalde i al remat han acabat entrant gairebé tots. Un cop tots en el ple, s'han desplegat les pancartes, i ha començat la tensió. Per una banda els simpatitzants del PP s'han posat a increpar els manifestants i s'ha sumat una regidora del PP, Amparo Montañana.
L'alcalde només feia que somriure intentant fer vore que no passava res, però li ha canviat totalment la cara quan un grup de llauradors, pancarta en mà, s'han situat just al darrere d'ell. Hi ha hagut moments de molta tensió, principalment per l'enfrontament entre veïns, els emperifollats contra els llauradors. També els llauradors han dedicat uns quants qualificatius a l'alcalde i al seu sogre, un altre dirigent del PP local; "lladre i especulador" ha estat lo més usat.
Davant la negativa dels manifestants d'abandonar el ple, l'alcalde l'ha suspès i fins i tot ha avisat la guàrdia civil per què li donés escorta. Cal ressaltar que hi havia policia de paisà, tant a la manifestació com entre el públic del ple. Cap a les 21:30 s'ha anat dispersant la gent.
*
*
Text i fotos: Alexandre Pujades