dilluns, 14 de juny del 2010

Han ampliat l'abocador de Can Mata



La Mort Silenciosa



Aquestes ultimes setmanes hem pogut veure com l'abocador de Can Mata als Hostalets de Pierola ha estat silenciosament ampliat, sense avisar, sense que els afectats se n'assabentin, sense cap protecció al ciutadà que respira dia a dia els gasos tòxics i les horribles pestes que aquest enorme abocador genera.
Còmplices, els ajuntaments dels Hostalets de Pierola i de Masquefa, que sota el lema de "no podem fer res" s'embutxaquen anualment una bona quantitat de eurets a canvi de la salut dels afectats, més de 50.000 i de la destrossa del medi ambient.
Culpable, la Generalitat, que sota la direcció d'un membre d'IU, Manuel Hernández, en principi, i ara Genoveva Català, es va dur, i es porta a terme la major ampliació i abocament d'aquest "dipòsit controlat", perquè després vagin presumint de renovadors i ecologistes i defensors del poble.
El desastre ecològic és irreparable, més de 500 hectàrees han estat arrasades i omplertes de milions de tones de brutícia, fems, productes químics i purins. Tot això dipositat sobre part d'un parc paleontològic de Miocè únic al món, ubicat a les faldes de les emblemàtiques muntanyes de Montserrat. Va ser en aquesta zona on van sortir a la llum restes d'homínids de més de 12 milions d'anys.
Ara després d'ubicar en aquesta zona un horrible i enorme Ecoparc, destrossant l'impacte visual, i amb la destrossa de 50 hectàrees de parc forestal i biològic únic a la zona, la vida de l'abocador s'ha allargat indefinidament, davant la impotència dels afectats .
Un cop més podem veure com els polítics, siguin del color i de la "ideologia" que siguin, i sota les sigles que es presenten, es rendeixen ferventment a la calor dels diners i de l'endoll governamental i els organismes públics.
Coordinadora d'afectats per l’abocador dels Hostalets de Pierola

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina pudor. I no, no hem refereixo a l'abocador.

Anònim ha dit...

Dons de que?

Anònim ha dit...

A la política. Que no per ser local deixa d'estar guiada única i exclusivament pels interessos individuals dels qui ocupen la cadira. Avui en dia, la política es insana i cínica, a arreu.

Anònim ha dit...

Exactament, pudor política, pudor dels diners en que ens han venut, pudor de tota aquella gent agafada a la cadira que els importa bem poc el que li pasi a les persones. Pudor dels que callen, dels que saben el que està pasant s'amaguen dins de casa amb el cap sotaterra i els importa un ble deixar una terra contaminada als seus fills.

Ara ja és massa tard, ja ningú pot posar remei al desastre ecològic que tenim a les portes del nostre poble. Ara que tan es cacarea de la Memòria Històrica, tots els polític de Masquefa seràn recordats per vergonya dels seus con la clase política que va vendre la salut del seu poble per un plat de llanties.

Es clar, que ells i elles, hauràn cobrat els seus calerons per ocupar les cadires de l'ajuntament.

Anònim ha dit...

Si algú s'ha atansat fins a l'abocador, baixant pel camí de Can Mata a ma dreta, allà és on han reomplert els terrenys per a l'ampliació, la darrera que deuria ser aprovada. Des de Masquefa és fàcil veure la polseguera que generen les màquines. Tot i així, encara queda la meitat de la gran muntanya per omplir.

Que Masquefa rebi diners, arran del conveni signat ara farà dos anys, en compensació a les molèsties de tenir un abocador al costat, no em sembla malament, i més sent la primera vegada que això se'ns reconeix. Pitjor era la situació abans, està vist que res no s'ha pogut fer per aturar-ho i, a més de patir-ho, durant una bona pila d'anys no hem tingut cap compensació.

El que no em sembla bé és que aquest conveni no es compleixi en molts punts. Per exemple, recordo que l'empresa es comprometia a crear una "pantalla verda" per minimitzar l'impacte visual. Algú veu alguna cosa verda? Jo només hi veig una muntanya pelada i distingeixo les piles d'escombraries i les gavines des del poble. Si a això se li diu minimitzar l'impacte visual...

Per no parlar de l'ecoparc. La façana que dona als Hostalets té un projecte d'integració (horrorós, igualment). Des de Masquefa només veiem el formigó.

Farà dos anys els ajuntaments es van plantar i van exigir que la Generalitat fixés una data de tancament per a l'abocador. Es va mediatitzar aquest gest dels ajuntaments perquè semblés que "feien alguna cosa" però... hi ha hagut alguna resposta? és que... hi ha algú que tingui la resposta???

El pitjor de tot és que som un poble privilegiat en les vistes panoràmiques de l'abocador, però aquest desastre pertany al poble del costat; sent realistes només ens queda el dret a la "pataleta"... i això és molt depriment.

Anònim ha dit...

Vull fer constar que tenir una compensació per part dels que ens estan enverinant és tenir la boca tancada, comprada. Tenim una amenaça de mort a camvi de que?? a canvi de res, Els diners no s'han vist per en lloc, i encara que fos així, la salut no es ven, es invendible.

On son les promeses de impacte visual?? on son les protestes de l'ajuntament de Masquefa exigint que es portin a terme els acords? on son les reforestacions. Jo us ho diré, a en llóc. Conec molt bé als que administren aquest abocador i SEMPRE s'han rigut dels afectats i han fet el seu negoci, i el que és més trist, amb el silenci dels politics de poca monta, que el únic que han mirat sempre ha sigut la seva posició, i si alguna cosa l'ha posat en perill han callat, com callen ara.
No siguem ingenus, l'mpacte visual cada cop será pitjor, la pudor cada cop més forta, i els ocells cada vegada en més quantitat. I el "silencio de los corderos" , cada cop més subvencionat.

Poderoso caballero es don dinero.

Anònim ha dit...

T'he de donar la raó, almenys fins que no vegi alguna reacció per part de l'Ajuntament, que espero que així sigui, i que sigui aviat, ja que per una vegada, en alguns temes, penso que han millorat i m'han fet recuperar un xic de confiança... Espero que no em tornin a decepcionar.

Em sorprèn és que no se'n parli més del tema. Després de més de 30 anys encara no hi ha data definitiva de tancament, ni tan sols una aproximació. Si tot ho fan com ho haurien de fer, el tema de les olors estarà controlat totalment amb l'entrada en funcionament de l'ecoparc (de totes maneres, ja fa temps que no se senten les pudors amb l'intensitat insuportable de fa uns quants anys); però és que si no olora sembla que la gent no se n'adoni del que tenim al costat...

Evidentment, no vull que em posin una bena als ulls, però si han promès minimitzar l'impacte visual vull que ho compleixin. Que fa dos anys que ho van prometre i això fa PENA.

I per suposat, si no s'afanyen a regenerar els talussos (que ben fàcil que és i ben poquet que costa) l'impacte visual serà cada cop més gran, amb l'ampliació la muntanya de MERDA que veiem ara serà aproximadament el doble en llargada (no en alçada, jo diria que ja han arribat a la cota màxima).

De totes maneres una cosa serà el que digui el projecte i una altra el que deuen estar executant, segurament amb infinitat de modificacions per, a sobre, donar-hi més capacitat.

QUINS COLLONS...

Anònim ha dit...

Algú ha pensat que les deixalles del abocador poden generar cancer, já que a Masquefa n'hi han bastans casos de gent malalta. Els politics
en que pensan?