“Matar un rossinyol” a Piera
Diumenge 22 de febrer del 2009
Cinèfils de Piera projecta
'Matar a un ruiseñor'
(To Kill a Mockingbird)
de Robert Mulligan
'Matar a un ruiseñor'
(To Kill a Mockingbird)
de Robert Mulligan
El grup Cinèfils de Piera convida a veure, el proper diumenge dia 22 de febrer, a la Sala Polivalent del Casal per a Joves i Grans a 2/4 de 7 de la tarda, la pel·lícula “Matar un rossinyol” -Matar a un ruiseñor- (To Kill a Mockingbird), 1962, USA, 129’, de Robert Mulligan. Interpretada per Gregory Peck, Mary Badham, Brock Peters, Phillip Alford, John Megna, Frank Overton, Rosemary Murphy, Robert Duvall, música de Elmer Bernstein. Basada en la novel·la homònima de l’escriptora Harper Lee, publicada en català per Edicions 62.
Tant el llibre, guanyador del premi Pulitzer 1961, com la pel·lícula, guardonada amb 3 òscars el 1963, varen ser un èxit de públic i crítica. Lee, que va iniciar els estudis de dret i els va deixar per la literatura, situa al protagonista, Atticus Finch, a una petita localitat d’Alabama, just després de la Depressió de 1929. A aquest advocat jove i vidu, interpretat per Gregory Peck, se li planteja, en un entorn fortament racista, defensar un jove negre acusat de violar una dona blanca i per fer-ho haurà d'enfrontar-se a la incomprensió i a l'escepticisme dels seus veïns.
La història manté molts paral·lelismes amb un cas notori als anys 30: els judicis d’Scottsboro. Scottsboro BoysQuan el 1931 Victoria Price i Ruby Bates van acusar un grup de joves negres d’haver-les violat al vagó d’un tren, al sud dels Estats Units, van iniciar un calvari judicial i penitenciari per als nois. L’agressió sexual mai no va poder ser provada. Segons Douglas O. Linder es tracta d’un dels casos més vergonyosos d’injustícia en la història judicial dels Estats Units, però també mostra l’heroisme d’algunes persones, com el jutge James Horton, que va revocar la sentència de mort d’un dels acusats tot i les amenaces d’acabar amb la seva carrera si així ho feia.
Tràiler pel·lícula:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada