divendres, 6 d’abril del 2007

Masquefa ens ofega

Aviat no ens quedarà espai per respirar

Aquest urbanisme de Masquefa, com més va, pitjor

A molts llocs les errades serveixen d’exemple per a rectificar i no tornar a repetir les coses mal fetes. A Masquefa passa tot el contrari, com més va, pitjor.
La planificació de l’anomenat Pla Sud de Masquefa ja va ser un nyap com una casa, amb una tècnica urbanística molt dolenta. La realització de les infrastructures (carrers, clavegueres, ..) de la zona també va estar molt mal feta. I quan es van començar a fer les construccions, tot això encara es va empitjorar.
La gran posada en marxa de la zona la va fer un govern de CiU, un regidor d’urbanisme d’Unió, amb la benedicció dels socialistes i amb el discurs de que quan a Masquefa siguem 5000 habitants tots viuríem millor. La realització del pla va continuar amb un govern municipal PSC-Unió i el mateix regidor d’urbanisme d’Unió. En aquests períodes la gent ja va començar a veure que tot això s’estava fent molt malament, la falta de previsió de zones per equipaments, places, zones verdes i espais per aparcar, uns carrers estrets i unes voreres minúscules que en molts trams cal baixar-ne per tal que un altre persona pugui passar, construccions plenes d’irregularitats sense que l’Ajuntament hi fes res.
En aquests mateixos períodes l’Ajuntament de Masquefa no va parar de fer modificacions puntuals del Pla Sud, modificacions que, en general, encara el van fer empitjorar. Es van perdre alguns dels pocs espais que hi havia reservats per a zona verda. L’Ajuntament va vendre a empreses i a particulars terrenys municipals, i mentrestant, cada vegada que l’Ajuntament necessitava els terreny que no havia previst per fer els equipament, ho feia a canvi de requalificar en altres zones més terrenys particulars per a poder-hi edificar. Pitjor, impossible.
En les eleccions municipals de fa quatre anys tots els grups que es presentaven deien que a partir d’ara les coses es farien més bé i que tot això no tornaria a passar. Les candidatures de Esquerra Republicana i la dels Independents per Masquefa-ICV van ser força crítics amb totes aquestes actuacions urbanístiques que s’havien portat a terme fins aquell moment i deien que calia rectificar i canviar aquestes coses. En l’Ajuntament sorgit d’aquestes eleccions, Unió va perdre les seves regidories i Unió i CiU van quedar a l’oposició. Al cap d’un temps el govern municipal va quedar format per el PSC-PSOE, ERC i els Independents per Masquefa-ICV, i la disputada regidoria d’urbanisme va quedar en mans d’en Xavier Manuel dels Independents per Masquefa-ICV.
Per a molta gent l’actuació de la regidoria d’urbanisme d’aquest govern municipal ha estat tant o més desastrosa que les anteriors vegades, semblava que no es podia fer més malament però com més va, pitjor. Van presentar un pla de protecció del casc antic sense consultar als seus veïns i amb unes mesures que els perjudicava a tots. Han continuat venent terreny municipal i fent noves requalificacions. Les noves obertures de carrers s’han fet encara més malament que abans.
- Els darreres de l’església fa poc més d’un any -
Com a mostra de tot això, la zona dels darreres de l’església. Hi havia gent que es pensava que ja que l’Ajuntament s’havia deixat perdre espais per a fer-hi equipaments, aquesta zona al mig del poble quedaria com a zona lliure, un espai obert, el parc central de Masquefa, el pulmó d’oxigen del poble, amb bons espais voltats de pins i tota mena d’arbres per anar a passejar la gent gran i la gent jove. Hi havia gent que ja s’havia fet el propòsit de col·laborar-hi i fer importants donacions d’arbres per a plantar en aquest imaginat parc. I en aquest espai tant gran potser encara hi hagués hagut lloc per algun equipament municipal i per lloc per aparcar. Però no, ni el regidor d’urbanisme (Independents per Masquefa-ICV), ni l’equip de govern (PSC-PSOE, ERC, Independents per Masquefa-ICV), ni els grups a l’oposició (Unió, CiU) han estat per aquesta labor.
- Els darreres de l’església fa poc temps -
En comptes de tot això s’ha fet un nyap, una planificació que no creiem pas que l’hagi dibuixat cap arquitecte–urbanista, segur que ha estat algun dels regidors llumeneres de la casa gran. Aquesta zona s’ha urbanitzat amb una distribució de carrers mal engiponats, uns carrers estrets i les voreres encara més minúscules, amb el fanal de llum al mig del pas i sense lloc per plantar-hi un arbre, unes obres d’urbanització fetes sense respectar ni solucionar els nivells de les cases antigues. I a més, l’Ajuntament, escàs que va de terrenys municipals, també s’ha venut algun tros d’aquesta zona de la Masquefa central.
- Els darreres de l’església i Masquefa d’aquí poc temps -
Primer semblava que ens volien fer passar a tots per l’adreçador, ara és com si un gran monstre ens volgués engolir a tots. Aquest monstre que tenim a Masquefa ens ofega, aviat no ens quedarà espai per respirar. I ara, en els propers 4 anys, per acabar-ho d’espatllar, encara volen manar els mateixos, si no hi ha un miracle, ens n’haurem d’estar, d’anar a votar.
JP

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot això que dieu i encara molt més.
N’hi ha per posar-se a plorar

Anònim ha dit...

Tot aixo del parc hauria estat mol bé pero clar es millor tenir mes diners per comprarse cotxes i reculificar terrenys i destrossar el poble aixo es millor, en comptes de millorar l'aspecte del poble, com en el cas de la residencia d'avis la volen fer en un lloc on actualment hi ha arbres segur que aquell terreny també hi aniran dos cases o un pis fins i tot quan mes diners rebi l'ajuntament millor , amb els meus 15 anys he vist com un poble que encara que ha crescut a anant perdent mola qualitat carrers fets pols, places descuidades i brutes poc parcs i nomes cases i mes cases per tenir diners!! al recinte rogelio rojo poden caber-hi molts més equipaments no només per una biblioteca i una sala polivalent, a més de l'esplai giravolt, cines.... que es aixooo?? a Masquefa no hi ha cinee, tenim una magnifica edificacio en la que hi ha un cinema esta en desus, els joves que tenim a part d'empalmades???buenu aixo per la gent que hi va, res!! nomes la zona lliure, en definitiva menys especulacioo i mes mirar per els vilatans i vilatanes de masquefa que sembla mentida que l'alcaldessa sigui masquefina de tota la vida