divendres, 31 de març del 2006

Escabetxina a les Mèlies de Masquefa

Queixa d'Amics arbres · Arbres amics


Les pobres Mèlies
de Masquefa

Van ser arbres,
ara són troncs



Amics arbres · Arbres amics es fa ressò del malestar per la poda tant exagerada de les mèlies del carrer Rogelio Rojo, explica les conseqüències que aquesta mala pràctica comportarà i lamenta que passin coses així i que l’ajuntament no vulgui escoltar.

*

*
Malgrat les nombroses queixes fetes a l'Ajuntament de Masquefa per la seva política amb l'arbrat urbà, de com continuadament maltracta als arbres, que fa unes podes i unes tales exagerades i indiscriminades, malgrat les propostes fetes i l'aportació de documents per a una poda i gestió correcta i respectuosa de l'arbrat. Malgrat tot això, l'ajuntament continua amb la seva política de no escoltar i maltractar els arbres tant com pot.
Un bon exemple d'aquesta irracionalitat son les mèlies que hi ha al carrer Rogelio Rojo, a la vorera de la Llar d'Infants, i que es poden veure en aquestes fotos.
Eren unes mèlies maques amb una bona capçada, que no feien nosa a res ni a enlloc i que quan florien feien un bonic que enamorava. Eren uns arbres que feien goig i ara només son uns troncs. Aquesta poda que hi ha fet l'ajuntament, de la guillotina i l'escabetxina, és una animalada que no du enlloc.
Sembla que aquest criteri arbitrari de l'Ajuntament és d'aquesta manera per que identifica aquesta feina amb el volum de brossa extret. Pensen que com més volum de restes de poda i com més és vegi la feina que han fet que millor i això és un greu error de fatals conseqüències.
Els arbres passen per la guillotina i més tard o mes d'hora hauran de ser substituïts per causa de morts prematures o estructures de capçada dèbils provocades per anteriors ferides de motoserra.
Després, ja els ha passat algunes vegades, es desprenen branques rebrotades i no saben per que ha passat. Els rebrots no tenen ancoratge i per tant tenen més risc de despreniment que les branques veritables. També, en eliminar capçada, l'arbre elimina arrel, ja que compensa el sistema reticular a la quantitat de fulles que poden processar aliment, i per tant, es debilita l'ancoratge a terra. De les ferides que l'arbre no pugui compartimentar, seran atacades per fongs i insectes menjadors de fusta que faran l'arbre buit, i per tant, no sabrem mai si una branca gran o petita serà prou forta.
A més, és perd floració al proper estiu, la mèlia fa una flor blavosa i perfumada bastant atractiva, malgrat ser petita. Es perd la fructificació que engalana l'arbre amb boles naturals de color daurat durant l'hivern. La capçada tenia una forma harmònica i no creixeria perceptiblement més.
Cal dir també, que aquestes actuacions són un malbaratament de diners públics, es pot dir clarament que és una despesa inútil, operaris, tractament de la brossa, etc. ja que no hi ha cap motiu que justifiqui aquesta obra.
A més de les queixes que ja fa temps es presenten a l'ajuntament, quan van començar a escapçar aquestes mèlies, diverses persones és van exclamar i és va posar un cartell a prop de l'ajuntament demanant clemència pels arbres, el cartell el van fer retirar ben aviat i com sempre ni una mica de cas .
Tot plegat, molt trist i lamentable, diuen a Amics arbres · Arbres amics.

*
*
· Més Informacions:

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Els que han fet aquesta mala feina confonen tenir cura dels arbres amb fer llenya pel foc.
Quin desastre.

Anònim ha dit...

Quina pena...Qui porta el control de qui fa aquestes feines? No s'hauria de tornar a repetir...Aviam si algú ho té en compte per al programa a les properes eleccions...Aquestes no son les "petites coses" que ens prometia l'Alcaldessa que en tindria cura? Ja ho veiem, ja...

Un ex-votant.

Anònim ha dit...

quin carrer mes bonic abans amb arbres frondosos i ara amb troncs

Anònim ha dit...

Damian, dedícat al mamoneo en Todomald i deixa de banda l'agricultura que no es lo teu

Anònim ha dit...

quin poble estan deixant ple de burtisia i sense parcs ni re i els que hi ha mal cuidats a vere si la poseu mes maca a masquefa