dissabte, 5 de novembre del 2005

El Pierolapithecus Catalaunicus era de Masquefa

Han descobert la família d’en Pau a l’abocador

El Pau, el Pierolapithecus Catalaunicus de més de 13 milions d’anys de antiguitat, trobat a l’abocador de Can Mata el 2002, va tenir molta més família del que es creia fins ara, segons han explicat els investigadors de les excavacions.
En aquesta mateixa zona s’han descobert fins ara uns 50 jaciments, on s'han trobat uns 12.000 fòssils de grans mamífers, remugants, rinoceronts, rosegadors, rèptils, porcs i senglars, elefants, primats, .. i les restes de vuit homínids d'entre 8 milions i 14 milions d'anys, que poden revolucionar els coneixements actuals sobre l'evolució dels avantpassats dels humans.
Molts d’aquests fòssils són d'una qualitat extraordinària i en només dos anys s'ha triplicat el material de primats fòssils que s'ha trobat al llarg de la història a Catalunya. Tot plegat converteix aquest jaciment en el més important del món, tant per la quantitat com per la qualitat de les troballes.
Cal destacar el crani parcial d'un antropoide que va viure fa uns 12 milions d’anys. És un crani completament diferent a tots els fòssils coneguts d’aquesta època. Aquest antropoide tenia una cara amb trets més moderns que els seus contemporanis, els investigadors creuen que es podria tractar de un nou gènere d’antropoide que va dels 14 als 8 milions d’anys.
Els paleontòlegs ja defineixen aquesta zona com el territori més ric del món en fòssils d’aquesta època i essencial en la evolució de la humanitat. I diuen que quant s’acabin les excavacions en l’abocador es començarà a estudiar els voltants i el sector que avarca Masquefa, Piera i Esparreguera.
L'equip d'investigadors també ha destacat que gràcies a les obres de l'abocador s’han pogut trobar aquestes importants restes fòssils. Cal dir que l'empresa de l’abocador, Cespa-Ferrovial, està finançant les excavacions.

SOMHI
Somhi és el nom del projecte de recerca d’aquestes excavacions, són les sigles en anglès d'Iniciativa per a la Recerca dels Orígens dels Homínids Moderns. Fa 12 milions d’anys que en aquestes contrades encara no es parlava el català, però ens sembla que l’anglès tampoc. Segurament que ens dirien que la recerca i la ciència es fa en anglès, però creiem que en una recerca catalana i a Catalunya caldria denominar-ho en català. Alguns diran que això és ser cosmopolita, d’altres creiem que és una pedanteria provinciana.

La família d’en Pau Maskefa
Aquests descobriments han confirmat allò que molta gent de Masquefa des de fa molts i molts anys ja sabia i també el que ja intuïa. De sempre, que a les vinyes i als horts i als torrents i rieres d’aquesta zona que s’hi han trobat fòssils de diverses menes. Troballes que algunes vegades s’han notificat a les autoritats o al món científic i que d’altres vegades s’han callat i deixat on eren. Fa anys que en algun museu hi ha fòssils trobats per aquí.
I totes aquestes recents troballes són gràcies a l’abocador, d’aquesta manera ho han dit i deixat ben clar els investigadors. Mentrestant, per tal de fer possible tot això, dia rera altre, la gent de Masquefa hem d’aguantar una pestilència que ofega i mina la salut de tothom i aguantar unes instal·lacions que espanten.
El més lògic i equitatiu seria que el centre d’investigació del projecte SOMHI que tenen previst posar als Hostalets es posi a Masquefa. Cal reclamar-ho amb contundència. Un centre a Masquefa que hauria d’estar finançat per l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola, Cespa-Ferrovial, els propietaris de la finca de l’abocador: els marquesos de Camps, l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient, l'Agència de Residus de la Generalitat Catalunya. Un gran i magnífic centre a Masquefa que hauria de ser gairebé la casa pairal del Pau Pierolapithecus. Seria d’esperar que les persones que ho han de reclamar i els que ho han de fer possible no facin l’orni i que així la família del Pau Pierolapithecus Catalaunicus esdevingui de ple dret la família d’en Pau Maskefa.
Joan P. S.

· 700.000 tones més de porqueria a l’any
· Encara més pudor a Masquefa

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si senyor,
Ja seria hora que l’Ajuntament de Masquefa i la Coordinadora d’afectats per l’abocador reclamessin i aconseguissin alguna cosa positiva per Masquefa.
Als Hostalets no s’ho mereixen i ja està bé que a Masquefa només hàgim d’aguantar tanta pudor i aquesta porqueria.